Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
“Πώς να Προστατευτούμε από Απατεώνες τις Γιορτινές Ημέρες”

Πώς να Προστατευτούμε από Απατεώνες τις Γιορτινές Ημέρες

Περισσότερα

Οι γιορτινές ημέρες είναι η εποχή της χαράς, της γενναιοδωρίας και της αγάπης, αλλά, δυστυχώς, είναι επίσης και η εποχή που οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ευαισθησία μας. Από απάτες στο διαδίκτυο μέχρι απάτες κατά των καταναλωτών, είναι σημαντικό να προστατευόμαστε από τις απειλές κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Παρακάτω, θα δούμε μερικές συμβουλές για να διατηρήσουμε την ασφάλεια μας και τον εαυτό μας από πάσης φύσεως απατεώνες:

  1. Προσοχή στα Ηλεκτρονικά Μηνύματα: Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η αυξημένη κυκλοφορία ηλεκτρονικών μηνυμάτων μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των απάτεων. Να είστε επιλεκτικοί με τα email που ανοίγετε και να αποφεύγετε τα ανεπιθύμητα email που περιέχουν συνημμένα αρχεία ή συνδέσμους.
  2. Αναζήτηση Πιστοποίησης: Πριν αγοράσετε δώρα ή κάνετε δωρεές, ελέγξτε την πιστοποίηση των οργανισμών ή των ιστοσελίδων που λαμβάνετε υπόψη. Βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμοι και αξιόπιστοι.
  3. Προσοχή στις Τηλεφωνικές Κλήσεις: Αν λάβετε μια ανεπιθύμητη τηλεφωνική κλήση που ζητά προσωπικές πληροφορίες ή χρήματα, αντιμετωπίστε την με υποψία και μην κοιτάξετε να παράσχετε πληροφορίες.
  4. Παρακολούθηση των Τραπεζικών Συναλλαγών: Ελέγξτε τακτικά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για ανεξήγητες ή ανεπιθύμητες συναλλαγές. Εάν δείτε κάτι παράξενο, ενημερώστε αμέσως την τράπεζα.
  5. Χρήση Ασφαλών Κωδικών: Χρησιμοποιήστε δυνατούς και μοναδικούς κωδικούς για τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο. Αλλάξτε τακτικά τους κωδικούς σας και αποφύγετε τη χρήση προφανών στοιχείων όπως τα γενέθλιά σας ή το όνομα του κατοικίδιου σας.
  6. Αποφύγετε τα Δημόσια Wi-Fi: Χρησιμοποιείτε προσεκτικά το δίκτυο Wi-Fi όταν είστε σε δημόσια μέρη, καθώς τα ανοιχτά δίκτυα είναι ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις.
  7. Προσοχή στα Δώρα: Όταν αγοράζετε δώρα, προσέχετε την πηγή τους και αποφύγετε τα προϊόντα που φαίνονται υπερβολικά φθηνά για να είναι αληθινά.
  8. Συνειδητοποίηση και Ενημέρωση: Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να είστε ενημερωμένοι και επιδεικνύετε συνειδητοποίηση. Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες απειλές και απάτες.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

  1. Προσοχή στην Ηλεκτρονική Ασφάλεια: Ενημερωθείτε για τις τελευταίες τεχνικές προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και ιούς. Εγκαταστήστε ενημερωμένα προγράμματα αντι-ιών και αναβαθμίσεις λογισμικού στον υπολογιστή σας.
  2. Κρυπτογραφή Δεδομένων: Χρησιμοποιήστε ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο όταν κάνετε αγορές ή παραγγελίες online. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα έχει προστατευμένη σύνδεση (HTTPS) και χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πλατφόρμες πληρωμών.
  3. Κρατήστε Ιστορικό Συναλλαγών: Διατηρείστε αντίγραφα από τις συναλλαγές σας, συμπεριλαμβανομένων αποδείξεων αγοράς και επικοινωνίας με οργανισμούς ή πωλητές.
  4. Κοιτάξτε για Πλαστά Μηνύματα και Ιστοσελίδες: Προσέξτε για αναξιόπιστα email και ιστοσελίδες που φαίνονται ύποπτες. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή ανοίγετε συνημμένα από απεσταλμένα email που δεν αναγνωρίζετε.
  5. Παρακολούθηση των Συναλλαγών στην Τράπεζα: Κοιτάξτε τακτικά τον τραπεζικό σας λογαριασμό για ανεπιθύμητες συναλλαγές ή δραστηριότητες.
  6. Εφαρμογή Διπλού Παραγόντα Αυθεντικοποίησης (2FA): Ενεργοποιήστε τη διπλή αυθεντικοποίηση για τις σημαντικές συνδέσεις, όπως οι τραπεζικές λογαριασμοί και οι λογαριασμοί email.
  7. Εκπαίδευση Εαυτού και Οικογένειας: Εγκαταστήστε κατάλληλα συστήματα Ασφαλείας, όπως συναγερμούς, κάμερες και αισθητήρες. Παράλληλα ενημερώστε την οικογένειά σας και τους φίλους σας για τις απειλές και τις απάτες που υπάρχουν και πώς να τις αναγνωρίσουν.
  8. Προσοχή στα Κοινωνικά Δίκτυα: Προσέξτε τι παραμένει ορατό στα κοινωνικά δίκτυα. Μην δημοσιεύετε προσωπικές πληροφορίες όπως διευθύνσεις και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η προστασία του εαυτού μας και η ασφάλεια μας είναι θέματα προτεραιότητας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και διατηρώντας την επιφυλακτικότητά μας, μπορούμε να απολαύσουμε τις γιορτές με ασφάλεια και χαρά.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security