Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Εταιρεία Security | kolossosnet.gr

Γιατί δεν πρέπει να αγνοείτε την κυβερνοασφάλεια

Περισσότερα

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε στην ασφάλειά της, αν θέλετε να τη δείτε να ευδοκιμεί για πολλά χρόνια. Όπως λοιπόν φυλάσσεται ο φυσικός χώρος ενός καταστήματος ή μιας εταιρείας, πρέπει να φυλάσσονται και όλα τα ψηφιακά της δεδομένα. Σκεφτείτε πόσες πολλές διαδικασίες πραγματοποιούνται μέσα από την τεχνολογία και αναλογιστείτε τον όγκο των πληροφοριών που παρέχονται για να ολοκληρωθούν. Τραπεζικές συναλλαγές, meetings, αρχεία με στοιχεία πελατών, είναι μόνο μερικές από τις διαδικασίες, που μπορούμε να κατονομάσουμε, στις οποίες η παραβίαση της ασφάλειας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την επιχείρησή σας.

Τα ψηφιακά δεδομένα και οι πληροφορίες που αφορούν μια επιχείρηση πρέπει να προστατεύονται από διαρροές και παραβιάσεις. Τέτοια δεδομένα μπορεί για παράδειγμα να είναι οικονομικής φύσης, ή ιατρικά και προσωπικά στοιχεία, τα οποία αν πέσουν στα χέρια επιτήδειων μπορούν να πουληθούν με αντάλλαγμα μεγάλο κέρδος ή να αξιοποιηθούν σε πλήθος από εγκληματικές πράξεις. Σε περίπτωση μάλιστα που εντοπιστεί ότι η διαρροή πληροφοριών ξεκίνησε από την επιχείρησή σας, είτε εσκεμμένα, είτε από λάθος, η νομοθεσία για την προστασία δεδομένων κρίνει ότι ως ιδιοκτήτης έχετε κι εσείς μερίδιο ευθύνης.

Σκεφτείτε το μέγεθος της ζημιάς που θα συνέβαινε αν ένας χάκερ έκλεβε στοιχεία λογαριασμού πελατών ή οικονομικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Θα ήσασταν συντετριμμένοι, καθώς η εταιρεία σας θα ερχόταν αντιμέτωπη με βαριά πρόστιμα και αποζημιώσεις. Η αποπληρωμή μάλιστα των αποζημιώσεων αυτών μπορεί να πάρει πολλά χρόνια, διότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η έκταση της καταστροφής για τα άτομα ή τους οργανισμούς που επλήγησαν από την παραβίαση δεδομένων. Πέρα από τις οικονομικές και νομικές κυρώσεις, η αποκατάσταση της εταιρικής φήμης και της εμπιστοσύνης των πελατών απέναντι στην επιχείρησή σας θα κλονιζόταν για πάντα και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθούν.

Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να προσφέρετε ένα ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον, με ασφάλεια στις συναλλαγές και την ψηφιακή συλλογή και διαχείριση πληροφοριών. Για την αντιμετώπιση του ψηφιακού εγκλήματος θα πρέπει να είστε πάντα σε εγρήγορση και να δράτε προληπτικά. Οι βασικές προφυλάξεις ενάντια στις παραβιάσεις δεδομένων περιλαμβάνουν ελέγχους πιστοποίησης ταυτότητας των χρηστών για τον περιορισμό της πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, περιοδική διαγραφή δεδομένων και την φύλαξη και ασφάλεια του ίδιου του hardwear. Συνιστώνται επίσης συστήματα κατά του κακόβουλου λογισμικού και συστήματα ελέγχου πρόσβασης στο δίκτυο. Η ενίσχυση των κωδικών πρόσβασης είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα – μην χρησιμοποιείτε απλούς κωδικούς πρόσβασης και βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο.

Η Kolossos Security είναι εδώ για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι οι Αξιολογήσεις Κινδύνου, οι Αξιολογήσεις Ασφάλειας και οι Αξιολογήσεις Τρωτότητας. Διεξάγουμε προληπτικές μελέτες στους υπολογιστικούς και δικτυακούς πόρους της εταιρείας σας για να ελέγξουμε για πιθανά τρωτά σημεία και να αξιολογήσουμε το επίπεδο ασφαλείας της εταιρείας σας. Τα ευρήματα αυτών των μελετών θα καθοδηγήσουν και τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου σχεδίου προστασίας και αναβάθμισης της ψηφιακής ασφάλειας της επιχείρησής σας.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security