Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Γιατί το σπίτι σας είναι «εύκολος στόχος» για τους διαρρήκτες; |

Γιατί το σπίτι σας είναι «εύκολος στόχος» για τους διαρρήκτες;

Περισσότερα

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, το μέρος στο οποίο νιώθουμε ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε προσωπικές στιγμές, παρέα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να συμβεί, εάν δεν είμαστε ασφαλείς.

Οι διαρρήκτες πάντοτε παραμονεύουν και γνωρίζουν πότε ένα σπίτι είναι «εύκολος στόχος». Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς θα αποφύγετε τη διάρρηξη, «πείθοντας» τους επίδοξους παραβάτες ότι το σπίτι σας είναι ένα απροσπέλαστο οχυρό!

Αρχικά, θα εξετάσουμε ποιοι είναι οι λόγοι που έλκουν τους διαρρήκτες στο σπίτι σας.

Εύκολη Πρόσβαση

Ο σχεδιασμός μιας διάρρηξης ξεκινά με την εύρεση σημείων εισόδου και εξόδου του σπιτιού σας. Συχνά, οι διαρρήκτες δεν χρειάζεται να σπάσουν το τζάμι ή τα κουφώματα της μπαλκονόπορτας για να μπουν. Οι πόρτες και τα παράθυρα με ευάλωτες κλειδαριές είναι ένα κοινό σημείο πρόσβασης για αυτούς.

Εάν η παράκαμψή τους είναι εύκολη, τότε είναι εύκολη και η είσοδος στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Δεν είναι μυστικό πως οι διαρρήκτες, αρέσκονται στο να εισβάλουν από την πόρτα του γκαράζ, σε περίπτωση που μένετε σε μονοκατοικία.

Ενδείξεις ότι δεν είστε στο σπίτι

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών όταν λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, εάν πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές) είναι να αφήνουν την αλληλογραφία και τα φυλλάδια των καταστημάτων fast food να σχηματίζουν ένα μικρό βουνό, έξω από την πόρτα τους ή στο γραμματοκιβώτιο τους.

Φυσικά, κάτι τέτοιο «φωνάζει» ότι λείπετε από το σπίτι και πρόκειται ουσιαστικά για… κάλεσμα στους επίδοξους διαρρήκτες. Ειδοποιήστε τον γείτονα σας να μαζεύει την αλληλογραφία σας.

Δεν έχετε σύστημα συναγερμού

Κάποιοι διαρρήκτες προτιμούν να εισβάλουν σε σπίτια κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι ιδιοκτήτες είναι στην εργασία τους. Σε άλλους πάλι αρέσει η νύχτα, γιατί θέλουν να δρουν στην ασφάλεια που τους παρέχει το σκοτάδι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι βέβαιο ότι θα προτιμήσουν ένα σπίτι χωρίς σύστημα συναγερμού. Γι’ αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να «οχυρώσετε» το σπίτι σας με ένα τέτοιο σύστημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο βασικός εξοπλισμός μπορεί να είναι αρκετός για την ασφάλεια του σπιτιού.

Η θέαση της εξωτερικής μονάδας του συναγερμού πολλές φορές είναι αρκετή ώστε να αποθαρρύνει τους κακοποιούς. Η πλειοψηφία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διάρρηξη, καθώς η εξουδετέρωση ενός συστήματος συναγερμού απαιτεί ειδικά προσόντα και ταυτόχρονα, είναι μια κίνηση με αυξημένο ρίσκο για αυτούς.

Πώς θα αποφύγετε τη διάρρηξη του σπιτιού σας

Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο, που δεν είναι άλλο από την κύρια είσοδο του σπιτιού. Αυτή η πόρτα, εάν δεν είναι κλειδωμένη, είναι εύκολο να παραβιαστεί. Μια κλειδωμένη πόρτα σίγουρα δεν κάνει το σπίτι μας απόρθητο φρούριο, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα δυσκολέψει τον διαρρήκτη περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, συχνά οι παραβιάσεις δεν γίνονται από κεντρικές εισόδους, αλλά από ανοιχτά παράθυρα! Ιδιαίτερα στον πρώτο και δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας, μπορεί ο επίδοξος διαρρήκτης να βρει ένα διπλανό κτίριο και να το χρησιμοποιήσει για πέρασμα. Ελέγξτε τα παράθυρά σας πριν φύγετε από το σπίτι σας ή πριν πάτε για ύπνο και σιγουρευτείτε ότι είναι κλειστά.

Εξάλλου, ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τη διάρρηξη είναι να είστε… φειδωλοί στις φωτογραφίες που ανεβάζετε στα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Μια τέτοια ανάρτηση στα social media από το μέρος που βρισκόμαστε, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί την αφορμή που ψάχνουν οι επιτήδειοι διαρρήκτες. Καλό θα ήταν λοιπόν να δημοσιεύετε φωτογραφίες αφότου γυρίσετε από τις διακοπές σας.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security