Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Φύλαξη Εργοταξίου

Φύλαξη Εργοταξίου: Οι απειλές και τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότερα

Τα εργοτάξια αποτελούν συχνά «εύκολο στόχο» για τους κλέφτες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται επαρκή μέτρα ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, έχουν εξοπλισμό υψηλής αξίας, γεγονός που συνιστά απαραίτητη τη φύλαξή τους.

Η παροχή ασφάλειας σε ένα εργοτάξιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η δομή και η εγκατάσταση αλλάζει διαρκώς, όσο αναπτύσσεται και κατασκευάζεται. Επίσης, αλλάζει και η αξία καθώς μεταφέρονται συνεχώς διαφορετικά υλικά και εξοπλισμός. Εξάλλου, τα άτομα που πρέπει να εισέλθουν και να βγουν από το εργοτάξιο αλλάζουν σε τακτική βάση, καθώς προχωρά ένα κατασκευαστικό έργο.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους φύλαξης ενός εργοταξίου.

Οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα εργοτάξια

Κάθε εργοτάξιο έχει διαφορετικά ζητήματα ασφάλειας ανάλογα με τη φύση, το μέγεθος και την τοποθεσία του έργου, καθώς και τον χρόνο που χρειάζεται για την υλοποίησή του. Και κινδυνεύουν κυρίως από κλοπή, βανδαλισμούς και τρομοκρατία.

Κλοπή

Αυτή η κατηγορία κινδύνου περιλαμβάνει κλοπή καυσίμων, εργαλείων και υλικών από το εργοτάξιο. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κλοπή προσωπικών αντικειμένων από εργάτες. Η κλοπή στα εργοτάξια είναι εξαιρετικά συχνή για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, επειδή οι άνθρωποι μετακινούνται συνεχώς μέσα και έξω από τους χώρους τους καθιστά σχετικά εύκολους στόχους για ευκαιριακούς κλέφτες και δεύτερον επειδή η υψηλή αξία των εγκαταστάσεων, των υλικών και του εξοπλισμού μπορεί να τους παρέχει ένα γρήγορο και εύκολο κέρδος.

Βανδαλισμός και εμπρησμός

Ο βανδαλισμός, η σκόπιμη καταστροφή ή εμπρησμός εργοταξίων είναι επίσης συνηθισμένος, και γενικά πραγματοποιείται από άτομα που θέλουν απλώς να προκαλέσουν ζημιές και καταστροφή. Ωστόσο, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί από άτομα που αντιτίθενται στο συγκεκριμένο κατασκευαστικό έργο για πολιτικούς ή εμπορικούς λόγους ή άτομα που δεν θέλουν να προχωρήσει το έργο λόγω του αντίκτυπου που θα έχει σε αυτά ή στην ιδιοκτησία τους.

Τρομοκρατία

Αν και δεν είναι τόσο συνηθισμένη όσο η κλοπή ή ο βανδαλισμός, η τρομοκρατία μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για ορισμένα εργοτάξια, ειδικά εάν η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα υψηλού προφίλ, που χτίζεται για μια μεγάλη, πολυεθνική εταιρεία, έχει πολιτικές συνδέσεις, βρίσκεται κοντά σε ένα πιθανό στόχο της τρομοκρατίας ή χτίζεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πώς θα καταπολεμήσετε τους κινδύνους

Η ασφάλεια σε ένα εργοτάξιο θα πρέπει να έχει τέσσερις στόχους: αποτροπή, ανίχνευση, καθυστέρηση και απόκριση σε εγκληματική δραστηριότητα.

Αποτροπή: υπάρχουν πολλοί τρόποι αποτροπής ενός εγκληματία. Ενώ ένας ανοιχτός, μη προστατευμένος χώρος φαίνεται φιλόξενος σε έναν πιθανό εγκληματία, ένας χώρος με περιφράξεις, κλειδαριές, CCTV και φύλακες, θα τον αποθαρρύνει.

Ανίχνευση: εντοπισμός απειλής, τόσο εκείνη τη στιγμή για την προστασία ατόμων και περιουσιακών στοιχείων, όσο και μετά για να προσδιοριστεί ποιος διέπραξε το έγκλημα.

Καθυστέρηση: Κάθε μέθοδος που μπορεί να επιβραδύνει τη δράση του εγκληματία, αυξάνοντας την πιθανότητα σύλληψης.

Απόκριση: η άφιξη των φρουρών ασφαλείας ή της αστυνομίας.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security