Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό ασφαλείας |

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό ασφαλείας

Περισσότερα

Το προσωπικό ασφαλείας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης. Οι security guards δεν φροντίζουν μόνο για την ασφάλεια ενός επαγγελματικού χώρου αλλά και για την ευημερία μιας εταιρίας, καθώς εάν δεν παρέχει ασφάλεια στους πελάτες της, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσουν να την εμπιστευτούν.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το προσωπικό ασφαλείας, ώστε ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης να έχει… το κεφάλι του ήσυχο. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από αυτά.

Κατάλληλη εκπαίδευση

Πριν να αποφασίσετε τους security guards που θα προσλάβετε στην επιχείρησή σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε ότι έχουν εκπαιδευτεί εκτενώς, προκειμένου να αποκτήσουν τη σχετική άδεια εκτέλεσης επαγγέλματος. Μπορεί η τεχνολογία στον χώρο της ασφάλειας να έχει προχωρήσει, ωστόσο η φυσική παρουσία έμπειρων επαγγελματιών παραμένει ακόμη και σήμερα απαραίτητη. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσλάβετε security guards που γνωρίζουν καλά τα καθήκοντά τους και έχουν τις γνώσεις για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.

Φυσική κατάσταση και ψυχική υγεία

Η δουλειά ενός security guard έχει πάντοτε υψηλή ένταση και απαιτεί μεγάλη σωματική αλλά και ψυχική αντοχή. Μπορεί να περιλαμβάνει περιπολίες σε μεγάλες εκτάσεις, ξενύχτι και διατήρηση των δεξιοτήτων παρατήρησής τους σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Είναι λοιπόν προφανές πως ένα άτομο με άρτια φυσική κατάσταση θα είναι πιο αποτελεσματικό στη δουλειά του. Οι security guards χρειάζεται να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και ακόμη πιο γρήγορη σκέψη. Και φυσικά, για να είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, οι security guards πρέπει να είναι και ψυχικά υγιείς.

Αξιοπιστία και εντιμότητα

Οι security guards θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων σας και ως εκ τούτου, πρέπει να είναι αξιόπιστοι και έντιμοι. Δεν εργάζονται υπό τον συνεχή έλεγχο του εργοδότη και έχουν απεριόριστη πρόσβαση, τόσο στο κτίριο, όσο και στο χειρισμό των καμερών ασφαλείας. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα βασικές ιδιότητες στην περιγραφή της εργασίας τους.

Ομαδικό πνεύμα

Το ομαδικό πνεύμα εργασίας είναι απαραίτητο προσόν για τους security guards. Κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις θα κληθούν να συνεργαστούν είτε με συναδέρφους τους, είτε με υπαλλήλους της εταιρίας στην οποία εργάζονται. Εξάλλου, πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με πυροσβέστες, αστυνομικούς, ιατρικό προσωπικό.

Εμπειρία

Η εμπειρία ενός εργαζόμενου ασφαλείας είναι απαραίτητη, καθώς εάν έχει αυτό το προσόν, τότε είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθεί σε μια κατάσταση που δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Η προτεραιότητα ενός security guard θα πρέπει να είναι πάντα η αποκλιμάκωση μιας τεταμένης κατάστασης, έτσι ώστε κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη να μην καταφύγει σε βία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν αντιμετωπίσει την κατάσταση ψύχραιμα. Και η ψυχραιμία στο προσωπικό ασφαλείας έρχεται με την εμπειρία.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security