Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Φύλαξη κτιρίου |

Προσωπικό ασφαλείας για γραφεία: Πως μπορεί να σας προστατέψει;

Περισσότερα

Οι φύλακες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ασφάλεια κάθε κτιρίου είτε πρόκειται για κατοικία, γραφείο, εμπορικό κτίριο, κατάστημα λιανικής πώλησης, κ.λπ. Ένας επαγγελματίας φρουρός ασφαλείας είναι συνήθως το πρώτο άτομο στη σκηνή του εγκλήματος και πλήρως εκπαιδευμένος να παρατηρεί προσεκτικά τους ανθρώπους μέσα στις εγκαταστάσεις σας. Παρόλο που η πρόοδος της τεχνολογίας μας δίνει όλο και πιο προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμών, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα.

Τα πιο βασικά καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας σε έναν χώρο γραφείου είναι:

  • Παρατήρηση και αναφορά.
  • Παρακολούθηση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ώστε να αντιληφθούν άμεσα οποιαδήποτε καχύποπτη δραστηριότητα.
  • Προστασία της περιουσίας του εργοδότη.
  • Προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.
  • Διεξαγωγή τυχαίων ελέγχων ασφαλείας σε διάφορα σημεία του κτιρίου.
  • Έλεγχος των επισκεπτών πριν εισέλθουν στις εγκαταστάσεις.

Η παρουσία και μόνο φρουρών ασφαλείας θα στείλει το μήνυμα στους επίδοξους εισβολείς ότι δεν είστε εύκολος στόχος. Οι εγκληματίες δεν θέλουν να σπαταλούν τον χρόνο τους για να εισβάλουν σε ένα κτίριο γραφείων με ισχυρή παρουσία ασφαλείας. Θέλουν απλώς να μπουν μέσα, να κλέψουν ό,τι μπορούν και να φύγουν.

Όμως το έργο τους δεν περιορίζεται μόνο στην αποτροπή του εγκλήματος. Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους των φρουρών ασφαλείας είναι να διασφαλίζουν ότι τα κτίρια είναι ασφαλή για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους. Ένας φύλακας θα παρακολουθεί για κινδύνους ασφαλείας, όπως για παράδειγμα ένα ολισθηρό δάπεδο που απαιτεί προειδοποιητική πινακίδα ή κάποιο αντικείμενο που εμποδίζει ένα μονοπάτι για περπάτημα. Η συνεχής επιφυλακή των φρουρών ασφαλείας για τέτοια ζητήματα μπορεί να μειώσει τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς στο κτίριο γραφείων σας.

Το προσωπικό ασφαλείας είναι συνήθως το πρώτο που έρχεται σε επαφή με τους επισκέπτες και μπορεί να τους προσφέρει έναν φιλικό χαιρετισμό, να τους κατευθύνει στον προορισμό τους ή να τους ενημερώσει για ράμπες αναπηρικών αμαξιδίων και άλλες προσβάσιμες διαδρομές.

Και βεβαίως το πιο σημαντικό τους έργο είναι η άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δυστυχώς η αστυνομία είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει να φτάσει στο κτήριο σας. Ένας εκπαιδευμένος φρουρός ασφαλείας γνωρίζει πώς να προστατεύει την επιχείρησή σας, παραμένοντας σε εγρήγορση και προσέχοντας για πιθανούς κινδύνους. Μπορεί επίσης να αποκλιμακώσει δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις, είτε αφορούν εισβολείς που έχουν σκοπό να βλάψουν την περιουσία σας, είτε διαπληκτισμούς μεταξύ του προσωπικού σας.

Και βεβαίως μην ξεχνάτε και τις περιπτώσεις ενδοεταιρικής κλοπής. Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο σπάνια συμβαίνει, η αλήθεια είναι δυστυχώς διαφορετική. Η ύπαρξη φρουρών ασφαλείας μπορεί να μειώσει την πιθανότητα κλοπής, καθώς οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να κλέψουν γνωρίζοντας ότι έχουν κάποιον που τους παρακολουθεί.

Για την προστασία του επαγγελματικού σας χώρου από εισβολείς είναι απαραίτητο το προσωπικό ασφαλείας που θα εμπιστευτείτε να παραμένει σε επαγρύπνηση, παρακολουθώντας ύποπτες δραστηριότητες μέσα και γύρω από τα κτίρια. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να καλέσουν την αστυνομία, την πυροσβεστική ή το ασθενοφόρο για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους σωστής λειτουργίας των συστημάτων συναγερμού και κάθε άλλου συστήματος ασφαλείας. Η παρουσία τους και μόνο στο κτήριο των γραφείων σας, μπορεί να προσφέρει σε εσάς σαν ιδιοκτήτες, στους υπαλλήλους και στους επισκέπτες μια πρωτοφανή αίσθηση ασφάλειας.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security