Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Σύστημα συναγερμού |

Πως να τεστάρετε ότι το σύστημα συναγερμού σας λειτουργεί σωστά

Περισσότερα

To σύστημα ασφαλείας που έχετε εμπιστευτεί για την οικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο θα πρέπει να λειτουργεί κάθε φορά άψογα, κάτι για το οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε πριν το αγοράσετε. Η αγορά ενός τέτοιου συστήματος μπορεί μεν να κοστίσει, όμως αποτελεί επένδυση για την ασφάλεια και τη ζωή σας. Στο άρθρο μας θα μάθετε μερικούς βασικούς τρόπους για να ελέγξετε ότι η λειτουργία του συστήματος ασφαλείας δεν αντιμετωπίζει κανένα τεχνικό πρόβλημα και θα ανταποκριθεί άμεσα όταν το χρειαστείτε.

  1. Ελέγξτε τις βασικές λειτουργίες κατά την εγκατάσταση

To επόμενο βήμα είναι να εξακριβώσετε ότι καθεμία από τις συσκευές ανίχνευσης κίνησης ανταποκρίνεται στο ερέθισμά της. Ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να γίνεται κατά την πρώτη εγκατάσταση του συστήματος συναγερμού. Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον πάροχο σας.

Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να γίνεται προσεκτικός έλεγχος στις παρελκόμενες συσκευές, όπως για παράδειγμα τα πληκτρολόγια, οι κάμερες και οι σταθμοί βάσης. Για να γίνει ο έλεγχος σωστά είναι απαραίτητο να καταγράψετε κάθε προσφερόμενη λειτουργία και έπειτα να τεστάρετε ότι η καθεμιά λειτουργεί όπως πρέπει.

  1. Εξακριβώστε ότι όλα λειτουργούν υπό πραγματικές συνθήκες

Κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας, το σύστημα συναγερμού σας είναι υπό δοκιμασία. Έτσι μόνο θα διασφαλίσετε ότι δε θα λάβετε μόνο «εργαστηριακά αποτελέσματα», αλλά θα έχετε πόρισμα για τη σωστή λειτουργία του και κάτω από πραγματικές συνθήκες. Στο στάδιο αυτό πρέπει να δείτε αν τυχόν υπάρχουν περιπτώσεις ψευδούς συναγερμού, προβλήματα συνδεσιμότητας, καθυστερήσεις σε περίπτωση ενεργοποίησης.

Σε γενικές γραμμές, ο έλεγχος του συναγερμού γίνεται με τον εξής τρόπο:

  • Επικοινωνήστε με την εταιρεία security και ζητήστε να μπει ο συναγερμός σας σε test mode.
  • Κλείστε όλες τις πόρτες και τα λοιπά σημεία εισόδου που είναι συνδεδεμένα με το συναγερμό.
  • Ελέγξτε κάθε σημείο εισόδου ξεχωριστά και δείτε αν όλοι οι ανιχνευτές στέλνουν σήμα.
  • Περιμένετε περίπου 45 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό και έπειτα απενεργοποιήστε το συναγερμό σας.
  • Επικοινωνήστε ξανά με την εταιρεία, ώστε να λάβετε επιβεβαιώσετε ότι έλαβαν όλα τα σήματα και να επαναφέρετε το σύστημά σας σε κανονική λειτουργία.

Λάβετε υπόψη ότι αν έχετε εγκατεστημένη σειρήνα, θα ακουστεί σε αυτό το διάστημα ελέγχου, οπότε φροντίστε να απομακρύνετε κατοικίδια ή ανθρώπους που μπορεί να είναι ευαίσθητοι στο δυνατό της ήχο.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security