Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Σας διέρρηξαν το σπίτι; - Ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις σας

Σας διέρρηξαν το σπίτι; – Ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις σας

Περισσότερα

Όσοι έχουν βιώσει την εμπειρία της διάρρηξης του σπιτιού τους γνωρίζουν πως η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικής ασφάλειας είναι ένα φρικτό συναίσθημα.

Ωστόσο, τη στιγμή που θα μπείτε μέσα στο σπίτι σας ή θα σταθείτε έξω από αυτό και θα συνειδητοποιήσετε πως έχει παραβιαστεί, υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε. Και όσο δύσκολο κι εάν είναι, εκείνη τη στιγμή δεν θα πρέπει να χάσετε την υπομονή σας!

Απομακρυνθείτε και καλέστε την αστυνομία

Σε περίπτωση διάρρηξης, εγκαταλείψτε αμέσως το σπίτι και ενημερώστε το συντομότερο δυνατό την αστυνομία. Θα ήταν λάθος και πολύ επικίνδυνο να μπείτε σε ένα σπίτι μετά από διάρρηξη, καθώς ο κλέφτης μπορεί να είναι ακόμη μέσα ή να έχει κρυφτεί στον χώρο.

Μην αγγίζετε τίποτα

Εάν αγγίξετε αντικείμενα σε έναν χώρο που έχει παραβιαστεί, τότε είναι πολύ πιθανό να καταστρέψετε πολύτιμα στοιχεία που θα οδηγούσαν στα ίχνη των δραστών. Αν λοιπόν δείτε κάτι που μπορεί να έχει αφήσει πίσω ο διαρρήκτης, μην το αγγίξετε. Αφήστε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

Φτιάξτε μια λίστα με όσα σας έκλεψαν

Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα έχουν καταστραφεί ή λείπουν από το σπίτι. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε καταγεγραμμένα όλα σας τα υπάρχοντα. Με τη σημερινή τεχνολογία είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα πολύ λεπτομερές και εμπεριστατωμένο έγγραφο.

Καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρία

Αν είστε οι ιδιοκτήτες, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα τον ασφαλιστή σας, να αναφέρετε το έγκλημα και η ασφαλιστική εταιρεία με τη σειρά της, θα στείλει έναν αρμόδιο στο σπίτι για να αξιολογήσει το ακίνητο και να εκτιμήσει τις ζημιές.

Σε κάθε περίπτωση, ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο διάρρηξης. Ένα σπίτι με σύστημα συναγερμού δεν είναι ποτέ η πρώτη επιλογή για τους κακοποιούς, καθώς γνωρίζουν ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security