Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Σύστημα συναγερμού: Τι πρέπει να έχει για να παρέχει ασφάλεια στο σπίτι σας |

Σύστημα συναγερμού: Τι πρέπει να έχει για να παρέχει ασφάλεια στο σπίτι σας

Περισσότερα

Δεν είναι όλα τα συστήματα συναγερμού ίδια… Υπάρχουν κάποια με σημαντικά κενά και άλλα που προσφέρουν πραγματική ασφάλεια.

Ποιοι παράγοντες όμως κάνουν τη διαφορά; Παρακάτω θα διαβάσετε τρία βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένα σύστημα συναγερμού, ώστε να σας προσφέρει απόλυτη ασφάλεια από τους διαρρήκτες.

Πλήρης Κάλυψη

Πλήρης κάλυψη σημαίνει πως κάθε πόρτα και παράθυρο του σπιτιού ή της επιχείρησης θα πρέπει να έχει αισθητήρες παραβίασης. Επίσης, χρειάζονται αισθητήρες κίνησης σε κάθε δωμάτιο ή ενιαίο χώρο. Η πλήρης κάλυψη δεν αφήνει κενά στην ασφάλεια για να μπορέσει να μπει κάποιος μέσα απαρατήρητος. Ακόμα και να μπει όμως, θα πρέπει να γίνονται αντιληπτές όλες οι κινήσεις του.

Να σημειωθεί πως ο συναγερμός μπορεί να είναι ενεργοποιημένος και όταν βρίσκεστε μέσα στον χώρο, ενεργοποιώντας μόνο τους αισθητήρες γύρω από το σπίτι ή την επιχείρηση.

Τρόπος Επικοινωνίας Συναγερμού

Εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος επικοινωνίας του συναγερμού, η εξασφάλιση δηλαδή της αποστολής των σημάτων κινδύνου. Όταν υπάρξει κίνδυνος, τότε ο συναγερμός στέλνει σήμα κινδύνου για να ενημερώσει τα κατάλληλα άτομα. Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι ο γρηγορότερος και αυτός που «σαμποτάρεται» πιο δύσκολα. Αν καταφέρει ο διαρρήκτης να διακόψει την επικοινωνία του συναγερμού, τότε το σήμα κινδύνου δεν θα μπορέσει να σταλεί ποτέ.

Για πραγματική ασφάλεια, η καλύτερη επιλογή είναι η ασύρματη επικοινωνία, μέσω data. Με αυτό τον τρόπο, ο διαρρήκτης δεν θα επηρεάσει την επικοινωνία, ακόμα κι αν κόψει τα καλώδια του σταθερού τηλεφώνου-ίντερνετ.

Κατάληξη του σήματος του συναγερμού

Το έγκλημα δεν έχει ούτε μέρα ούτε ώρα. Οι άνθρωποι που θα έχουν την ευθύνη για να λαμβάνουν τα σήματα κινδύνου θα πρέπει να είναι διαρκώς σε εγρήγορση για να αντιδράσουν. Επίσης, χρειάζεται να είναι εκπαιδευμένοι για να κάνουν άμεσες και στοχευμένες ενέργειες σε κάθε περίπτωση κινδύνου.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security