Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Υπεύθυνος ασφαλείας: Ποια χαρακτηριστικά τον κάνουν επιτυχημένο |

Υπεύθυνος ασφαλείας: Ποια χαρακτηριστικά τον κάνουν επιτυχημένο

Περισσότερα

Ο υπεύθυνος ασφαλείας, σε όποιο περιβάλλον κι εάν εργάζεται, έχει την ευθύνη να προστατεύει τους πελάτες του και να διαχειρίζεται άμεσα οποιαδήποτε κατάσταση, προτού να γίνει απειλητική.

Για να γίνει κάποιος επιτυχημένος υπεύθυνος ασφαλείας θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες δεξιότητες, που δεν περιορίζονται στη φυσική κατάσταση και στην ικανότητά του να στέκεται όρθιος για πολλές ώρες.

Επικοινωνιακές δεξιότητες

Η επικοινωνία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς του υπεύθυνου ασφαλείας. Σε αυτή τη θέση είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να δίνετε εντολές και πώς να ακολουθείτε τις προδιαγραφές που σας δίνονται. Επίσης, θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με πολλούς ανθρώπους. Η επικοινωνία δεν είναι σημαντική μόνο σε σχέση με τους πελάτες σας αλλά και με τους συναδέλφους σας.

Ακρίβεια

Εάν ένας υπεύθυνος ασφαλείας δεν είναι ακριβής, τότε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον χώρο που φυλάσσει αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτόν. Η ακρίβεια και η συνέπεια είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά για τη συγκεκριμένη δουλειά, καθώς περιλαμβάνει ομαδικά καθήκοντα. Ταυτόχρονα, ένα σημαντικό κομμάτι της εργασίας του υπεύθυνου ασφαλείας είναι η διαχείριση χρόνου.

Εγρήγορση

Ο υπεύθυνος ασφαλείας πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, καθώς μόνο έτσι θα μπορεί να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένας καλός φύλακας είναι απαραίτητο να είναι πάντα σε επαγρύπνηση και να γνωρίζει το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται σαν… την παλάμη του χεριού του. Επίσης, πρέπει να παραμένει συγκεντρωμένος και να αποφεύγει κάθε περισπασμό.

Ειλικρίνεια

Εάν ο υπεύθυνος ασφαλείας δεν είναι ειλικρινής, τότε είναι πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η εταιρία που θα προσλάβει έναν άνθρωπο για αυτή τη δουλειά πρέπει να τον εμπιστευτεί απόλυτα. Ο ίδιος ο υπεύθυνος ασφαλείας είναι απαραίτητο να κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη του.

Ηγετικές ικανότητες

Η επιτυχία στον τομέα της ασφάλειας έρχεται μέσα από ομαδική προσπάθεια. Ο υπεύθυνος ασφαλείας είναι πολύ σημαντικό να έχει ηγετικές ικανότητες και να είναι σε θέση να οργανώνει σωστά την ομάδα του, ώστε να δουλεύει σαν… καλοκουρδισμένο ρολόι. Σε μια έκτακτη ανάγκη, η ικανότητά σας να ηγείστε θα κάνει τη διαφορά και θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Αίσθηση κινδύνου

Ο υπεύθυνος ασφαλείας πρέπει να γνωρίζει τα προειδοποιητικά σημάδια, που μαρτυρούν ότι έρχεται μια επικίνδυνη στιγμή. Κι αυτό διότι είναι απαραίτητο να αποτρέπει μια επικίνδυνη κατάσταση πριν καν παρουσιαστεί! Η δουλειά του υπεύθυνου ασφαλείας δεν είναι να επεμβαίνει όταν το κακό έχει γίνει αλλά να φροντίζει ώστε να μην φτάσει ποτέ αυτή η στιγμή.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security