Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Προσωπικό ασφαλείας |

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φύλαξη ξενοδοχειακών μονάδων

Περισσότερα

Τα ξενοδοχεία, ως επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, βασίζουν τη μακροβιότητά τους στην εξαιρετική φιλοξενία και την άψογη εξυπηρέτηση πελατών. Η φήμη και το κύρος τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης. Συνεπώς, το να επενδύετε σε ένα εύρωστο σύστημα ασφαλείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να αισθανθούν οι ταξιδιώτες προστατευμένοι και ασφαλείς, ενώ ταυτόχρονα «θωρακίζουν» και εσάς ως ιδιοκτήτες από τις ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν λόγω εγκληματικής δραστηριότητας.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες συγκαταλέγονται στις πιο απαιτητικές επιχειρήσεις στο ζήτημα της ασφάλειας, η οποία οφείλει να υπολογίζει τις κτηριακές εγκαταστάσεις, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους. Το κλειδί και εδώ είναι η προνοητικότητα και η πρόληψη. Σαν επιχειρηματίες οφείλετε να έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσετε κάθε πιθανότητα να διαπραχθεί κάποιο έγκλημα στο χώρο σας.

Προσωπικό ασφαλείας

Η παρουσία προσωπικού ασφαλείας είναι ένα από τα πιο δυνατά σας «όπλα». Αρχικά, αν ένας εν δυνάμει κακοποιός αντικρύσει φύλακες, θα σκεφτεί πολύ περισσότερο πριν διαπράξει ένα έγκλημα. Σε δεύτερο επίπεδο, οι φύλακες security έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μονίμως τη ροή των επισκεπτών του ξενοδοχείου, ώστε να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται άμεσα σε ύποπτες ενέργειες και να αποκλιμακώσουν τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις πριν είναι πολύ αργά. Παράλληλα, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να εμπιστευτούν την επιχείρησή σας θα νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια, αυξάνοντας έτσι και την ικανοποίηση που θα πάρουν από τη συνολική τους εμπειρία.

Πέρα από τα σημεία εισόδου, υπάρχουν μερικά ακόμη μέρη που είναι απαραίτητο να περιπολούνται τακτικά από προσωπικό ασφαλείας, όπως οι διάδρομοι, τα λόμπι, οι χώροι στάθμευσης, τα μπαρ και τα εστιατόρια, αποτρέποντας μάλιστα τυχόν υλικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εγκληματίες, αλλά και από επισκέπτες. Οι έμπειροι φύλακες ασφαλείας διαθέτουν εξάλλου την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να διαχειριστούν με τον πιο διπλωματικό τρόπο έναν απείθαρχο επισκέπτη που μπορεί να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Αν τέλος έχετε VIP επισκέπτες που απαιτούν αυστηρότερα μέτρα προστασίας, ή και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των οποίων η επίσκεψη ενδέχεται να προσελκύσει πολύ κόσμο, η επανδρωμένη φύλαξη είναι μονόδρομος.

Κρυφές Κάμερες

Το να εγκαταστήσετε ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από μόνο του δεν αρκεί. Θα πρέπει να έχετε και το κατάλληλο προσωπικό ώστε να ελέγχεται συνεχώς η καλή λειτουργία του συστήματός σας αλλά και ανθρώπους που να παρακολουθούν σε ζωντανό χρόνο το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες.

Οι κάμερες ασφαλείας θα πρέπει να εγκαθίστανται στα σημεία εισόδου-εξόδου και σε κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους αναψυχής, ώστε να εμποδίσετε την είσοδο εισβολέων. Επίσης πρέπει να τοποθετούνται σε κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους, για να αναγνωρίσετε επικίνδυνες καταστάσεις και να δράσετε άμεσα, αλλά και σε χώρους που έχει πρόσβαση μόνο το προσωπικό, ώστε να αποτρέψετε την πιθανότητα ενδοεταιρικής κλοπής.

Οι κρυφές κάμερες δεν προστατεύουν μόνο τους επισκέπτες αλλά και εσάς σαν επιχειρηματία. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος πελάτης έχει υποβάλει αγωγή ενάντια σε ένα ξενοδοχείο, ύστερα από κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, όπως μια πτώση ή έναν καυγά. Σε τέτοια περίπτωση, το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας θα σας φανεί πολύ χρήσιμο για την υπεράσπιση της αλήθειας. Ταυτόχρονα, αν κάποιος επισκέπτης που προκάλεσε ζημιές αρνηθεί τις κυρώσεις που του επιβάλετε, τα πλάνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες θα αξιοποιηθούν ως πειστήρια για την υπεράσπιση του επιχειρήματός σας.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security