Όπως εξηγεί στο protothema.gr, η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, τα ευρήματα δεν συνάδουν με την αυτοκτονία – Ο ξάδελφος της γυναίκας και δικηγόρος Εμμανουήλ Αθανασίου, φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα
Αποκλείουν την αυτοκτονία συγγνείς της Έφης Τσιχλάκη που βρέθηκε νεκρή το 2016 μέσα στο σπίτι της. Την ίδια στιγμή, όπως εξηγεί στο protothema.gr η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειάς της, Ελπίδα Σπανουδάκη, «το σίγουρο είναι πως έχουμε ξεκάθαρα μια λιποθυμία και κακώσεις στο πρόσωπο, στο χείλος, στο μάτι, σαν να έχει φάει μπουνιά».
Τις ελπίδες τους, στο μικτό ορκωτό Εφετείο της Κρήτης στα Χανιά, όπου εκδικάζεται από χθες η υπόθεση του φρικτού θανάτου της Έφης Τσιχλάκη μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι τον Μάρτιο του 2016, έχουν εναποθέσει οι συγγενείς και οι φίλοι της που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν πως η 47χρονη έπεσε θύμα δολοφονίας.
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή, κάθεται για μια ακόμη φορά ο σύζυγος της, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί, καθώς ο θάνατος της γυναίκας του που βρέθηκε με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι αποδόθηκε με οριακή πλειοψηφία σε αυτοκτονία.
Την πρωτόδικη απόφαση, με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook, ο ξάδελφος της αδικοχαμένης γυναίκας και γνωστός δικηγόρος Εμμανουήλ Αθανασίου, φτάνει στο σημείο να την χαρακτηρίσει ως ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα που διαπράχθηκαν ποτέ στην Ελλάδα.
Η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως αναφέρει, ξεκίνησε χθες: «από το Εφετείο Χανίων και μετά από έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας στην πρωτοδίκη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου για την πολύκροτη πλέον υπόθεση του βίαιου ξυλοδαρμού και της άγριας δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη το Μάρτιο του 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων. Η υπόθεση Τσιχλακη κρατήθηκε για καιρό μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω των ισχυρών γνωριμιών του κατηγορούμενου, η δίκη στη Κρήτη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στην Ελλάδα».
Ο ίδιος, μάλιστα, θέλοντας να κάνει γνωστή την τραγική ιστορία της εξαδέλφης του προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση στην οποία γράφει αναλυτικά:
«Όνομα: Ευπραξία ΕΦΗ ΤΣΙΧΛΑΚΗ.
Ημερομηνία γέννησης: 31 Μαρτίου 1969.
Ημερομηνία θανάτου: 22 Μαρτίου 2016.
Τρόπος θανάτου: Πυροβολισμός στο κεφάλι – σχεδόν εξ’επαφής.
Συνθήκες θανάτου: Βιαιοπραγία, σωματική βία, στραγγαλισμός.
Κατηγορούμενος: ο σύζυγος της – έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στη θέση αυτή, δηλώνοντας στις αρχές ότι το βράδυ του φόνου ήταν μόνοι τους στο σπίτι.
2ος Θάνατος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου που αποφάσισε ότι μια γυναίκα που την σάπισαν στο ξύλο και φέρει εκδορές σχεδόν παντού, με εγκλωβισμένο αέρα στους πνεύμονες (δείγμα στραγγαλισμού) αυτοκτόνησε!
Μετά από 6 αναβολές, η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας εκδικάζεται τη Πέμπτη, 19 Μαΐου στο Εφετείο Χανίων, Κρήτης.
Μην επιτρέψετε η μνήμη της Εφης να σπιλωθεί άλλο, μην αφήσετε μια γυναικοκτονια να παραμείνει ατιμώρητη, μην παρατείνετε άλλο τον εμπαιγμό της οικογένειας του θύματος, μην συνεχίσετε να ανέχεστε έναν δολοφόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος μολονότι μια γυναίκα βρήκε τόσο βίαιο και τραγικό θάνατο.
Ούτε εκδίκηση, ούτε απειλές, ούτε κατάρες; το μόνο που ζητάμε ειναι Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη!
Η υπόθεση Έφη Τσιχλακη ειναι από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Να γίνει γνωστή, να μάθει η ελληνική κοινωνία ότι στη Κρήτη, μια γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια και το δικαστήριο θεώρησε ότι αυτοκτόνησε!».
«Τα ευρήματα δεν συνάδουν με αυτοκτονία»
Όπως εξηγεί στο protothema.gr, η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη, τα ευρήματα που χρησιμοποίησε για την έκθεση της και τα οποία είχε λάβει και ο δημόσιος ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης δεν συνάδουν με την αυτοκτονία ως είδος θανάτου.
«Υπήρχαν προθανάτιες κακώσεις και μάλιστα πρόσφατες σε σχέση που ταιριάζουν με τον χρόνο τελέσεις του συμβάντος. Το σίγουρο είναι πως έχουμε ξεκάθαρα μια λιποθυμία και κακώσεις στο πρόσωπο, στο χείλος, στο μάτι, σαν να έχει φάει μπουνιά. Την ώρα του πυροβολισμού έχει απώλεια συνείδησης. Δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει όπλο άνθρωπος που του έχει μειωθεί το οξυγόνο» αναφέρει και συνεχίζει:
«Η γυναίκα βρέθηκε σε λίμνη αίματος δεν υπήρξε διασπορά. Πυροβολήθηκε ξαπλωμένη, ακριβώς στην θέση που βρέθηκε και όχι όρθια ή καθιστή. Επίσης δεν μπορείς να αυτοκτονήσεις με το λάθος χέρι, δεν γίνεται δεξιόχειρας να αυτοκτονεί με αριστερό χέρι. Η πυρίτιδα που λένε πως βρέθηκε στα χέρια της ήταν λογικό να βρεθεί αφού ο πυροβολισμός έγινε δίπλα της».
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην αρχική του εκτίμηση ο πρώτος ιατροδικαστής που ανέλαβε να δει από κοντά την σορό της 47χρονης είχε αποκλείσει την περίπτωση του ατυχήματος, αφήνοντας ανοιχτά όμως τα ενδεχόμενα της δολοφονίας και της αυτοχειρίας. Τα σημάδια ταίριαζαν και με τα δυο ενδεχόμενα, ενώ το σπίτι είχε βρεθεί άνω κάτω με σπασμένα πράγματα και μπουκάλια.