Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Εταιρεία Security | kolossosnet.gr

Έξυπνοι τρόποι προστασίας της οικίας σας από διαρρήκτες

Περισσότερα

Καθώς τα ποσοστά διαρρήξεων παραμένουν σε θεαματικά υψηλά επίπεδα, είναι λογικό επόμενο να επιθυμείτε να θωρακίσετε την ασφάλεια της οικίας σας, με κάθε δυνατό τρόπο. Οι διαρρήξεις παραμένουν ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα της χώρας, ενώ μάλιστα την τελευταία δεκαετία συμβαίνουν όλο και πιο συχνά σε περιοχές που δε θα περιμέναμε ποτέ να αποτελέσουν στόχο εισβολέων.

Στην Kolossos Security γνωρίζουμε τα πάντα για την ασφάλεια και προστασία κάθε χώρου και αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία που έχει η διαφύλαξη ενός ασφαλούς και γαλήνιου οικιακού περιβάλλοντος. Για να σας βοηθήσουμε να κρατήσετε ασφαλείς εσάς και την οικογένειά σας, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές έξυπνες συμβουλές, που ίσως να μην είχατε σκεφτεί.

Αρχικά, θα πρέπει πάντα να ασφαλίζετε όλα τα σημεία εισόδου. Πόρτες και παράθυρα πρέπει να είναι πάντα κλειδωμένα, ακόμα κι αν βρίσκεστε στο χώρο. Οι πραγματικές διαρρήξεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που βλέπουμε στις κινηματογραφικές οθόνες. Τις περισσότερες φορές ένας διαρρήκτης δε χρειάζεται καν να προσπαθήσει ιδιαίτερα για να εισβάλει, καθώς έχουμε φροντίσει από πριν να κάνουμε τη δουλειά του ευκολότερη, αφήνοντας ξεκλείδωτα τα σημεία εισόδου. Κάθε φορά λοιπόν που πέφτετε για ύπνο, ή που φεύγετε από το σπίτι, θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά και ότι είναι ασφαλισμένα και κλειδωμένα.

Ένας συνήθης τρόπος να στοχοποιήσετε το σπίτι σας, είναι με το να εκθέτετε αντικείμενα αξίας. Μη δελεάζετε τους επίδοξους εισβολείς με το να αφήνετε σε κοινή θέα ακριβά τιμαλφή, ή και τον ηλεκτρονικό και αθλητικό εξοπλισμό. Επίσης, προτιμήστε διακριτικά έπιπλα για τους εξωτερικούς σας χώρους, διότι ακόμα κι αυτά μπορεί να αποτελέσουν στόχο για έναν διαρρήκτη που θέλει να βγάλει γρήγορα χρήματα.

Και μιας και αναφερθήκαμε στους εξωτερικούς χώρους, είναι πολύ σημαντικό να τους διατηρείτε φωτεινούς και περιποιημένους. Μια καλά φωτισμένη κατοικία θα απωθήσει τους επίδοξους κλέφτες, καθώς πολύ λίγοι θα ήταν τόσο απελπισμένοι, ώστε να ρίσκαραν να τους δουν. Για αυτό είναι πολύ καλή ιδέα να τοποθετήσετε φωτοκύτταρα που εντοπίζουν την κίνηση, αλλά και εξωτερικά φώτα σε όλα τα στρατηγικά σημεία γύρω από την οικία σας. Ταυτόχρονα, πρέπει να φροντίζετε ώστε τα φυτά σας να μη μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα, δίνοντας την εντύπωση ότι το σπίτι σας δεν κατοικείται. Οι μεγάλοι και παραμελημένοι θάμνοι μάλιστα, μπορούν να λειτουργήσουν και σαν κρυψώνες για τους κλέφτες και να σας εμποδίσουν από το να παρακολουθείτε την ιδιοκτησία σας.

Πολύ σημαντικό είναι να ελέγχετε και να αδειάζετε τακτικά το γραμματοκιβώτιό σας. Ένα γραμματοκιβώτιο με ξεχασμένες επιστολές στοχοποιεί αμέσως το σπίτι σας, δημιουργώντας την εντύπωση ότι απουσιάζετε για καιρό. Αν μάλιστα πρόκειται να ταξιδέψετε, ζητήστε από κάποιον έμπιστο φίλο ή γείτονα να παραλάβει την αλληλογραφία σας, όσο καιρό λείψετε.

Όσα από τα παραπάνω tips κι αν ακολουθήσετε όμως, η αλήθεια είναι ότι, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος προστασίας από την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας και την αξιοποίηση υπηρεσιών φύλαξης. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει συναγερμό και κάμερες θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την οικία σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου κι αν βρίσκεστε. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τρωτά σημεία, παθογένειες και ύποπτες κινήσεις, πριν ακόμα συμβεί μια διάρρηξη ή ληστεία, θα επέμβει αποτελεσματικά σε όποια έκτακτη ανάγκη, αποτελώντας την εγγύηση για την ασφάλειά σας.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security