Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Γιατί οι διαρρήκτες επιλέγουν να μπουν από το μπαλκόνι - Μέτρα ασφαλείας |

Γιατί οι διαρρήκτες επιλέγουν να μπουν από το μπαλκόνι – Μέτρα ασφαλείας

Περισσότερα

Οι περισσότερες διαρρήξεις και διαρρήκτες, είτε μιλάμε για διαμερίσματα είτε για μονοκατοικίες, έχουν ένα κοινό σημείο: τη δίοδο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι κακοποιοί. Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται από το μπαλκόνι και όχι από την εξώπορτα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πολλοί ιδιοκτήτες επενδύουν σε πτυσσόμενα κάγκελα για μπαλκόνια. Γιατί συμβαίνει αυτό όμως και τι μέτρα προστασίας μπορούμε να πάρουμε;

Γιατί οι διαρρήκτες προτιμούν τα μπαλκόνια;

Η απλή λογική λέει πως τα μπαλκόνια δεν είναι κατάλληλα για διάρρηξη, καθώς ο κακοποιός είναι εκτεθειμένος σε όλη τη γειτονιά. Η αλήθεια όμως είναι πως εάν ένα μπαλκόνι δεν είναι καθόλου θωρακισμένο, η παραμονή του διαρρήκτη εκεί θα είναι πολύ σύντομη. Αρκεί μία πέτρα ή ένας λοστός για να σπάσει ένα τζάμι μπαλκονόπορτας ή παράθυρου και να αποκτήσει πρόσβαση στο σπίτι πολύ γρήγορα. Ακόμη και αν ο εισβολέας δεν θέλει να σπάσει κάποια τζαμαρία, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα παραβιάζονται πολύ πιο εύκολα από τις πόρτες των διαμερισμάτων, ειδικά αν αυτές είναι ασφαλείας.

Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα μπαλκόνι, ειδικά εάν αυτό βρίσκεται στους κάτω ορόφους μιας πολυκατοικίας. Με απλά λόγια, η είσοδος από το μπαλκόνι είναι εύκολη και γρήγορη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια προστασία.

Πώς να ασφαλίσετε το μπαλκόνι σας

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να θωρακίσετε το μπαλκόνι σας είναι να το κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερο επιθυμητό από τους κλέφτες. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε τους διαρρήκτες από το να εισέλθουν στο σπίτι σας από το μπαλκόνι, είναι να το εξοπλίσετε με υψηλής ποιότητας πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Τα κάγκελα αυτά στην ουσία δημιουργούν ένα τείχος προστασίας ανάμεσα στον εισβολέα και τις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού σας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ο υποψήφιος διαρρήκτης καταφέρει κάπως να σπάσει το τζάμι της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου σας, θα πρέπει να βρει κι έναν τρόπο να περάσει ή να αφαιρέσει τα κάγκελα. Αυτό χρειάζεται ειδικά εργαλεία, γνώσεις και κυρίως χρόνο, που οι εισβολείς δεν έχουν.

Μερικά ακόμη μέτρα προστασίας μπορεί να είναι τα τζάμια υψηλής αντοχής, τα οποία δεν σπάνε παρά μόνο μετά από πολλά χτυπήματα με βαριά εργαλεία. Μπορείτε επίσης να προμηθευθείτε ειδικές κλειδαριές που τοποθετούνται στο εσωτερικό του παραθύρου και της μπαλκονόπορτας.

Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε συναγερμό με «παγίδες» στα παράθυρα έτσι ώστε να ξεκινήσει να χτυπάει αν σπάσουν τα τζάμια ή ανοίξουν.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security