Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Δολοφονία Άλκη: Δεν αναγνωρίστηκαν από τους φίλους του αυτοί που τον χτύπησαν θανάσιμα

Περισσότερα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναγνωρίστηκε μόνο ο 20χρονος Αλβανός που τους ρώτησε «τι ομάδα είστε» – Τι λένε οι δικηγόροι των κατηγορουμένων

Δεν αναγνωρίστηκαν αυτοί που χτύπησαν τον Άλκη από τους φίλους του 19χρονου που επέζησαν της επίθεσης, στη Χαριλάου. Η διαδικασία της αναγνώρισης ολοκληρώθηκε. Οι μάρτυρες είδαν τον κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά ανάμεσα σε άλλα πρόσωπα που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναγνώρισαν ποιος ή ποιοι κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναγνωρίστηκε μόνο ο νεαρός που ρώτησε «τι ομάδα είστε». Πρόκειται για τον 20χρονο Αλβανό, συνοδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποίησε μαχαίρι και αυτοτραυματίστηκε με αυτό στο χέρι.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων ήταν μια άψογη διαδικασία, η οποία θα βοηθήσει, τις δικαστικές αρχές, όταν η υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο φτάσει στο ακροατήριο.

Ο Παρασκευάς Σπυράτος δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού επισήμανε: «Έγινε μια υποδειγματική διαδικασία και τιμά όλους τους παράγοντες που παρευρέθηκαν στην αναγνώριση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν, αλλά κυρίως στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση για τον τρόπο που διεξάγεται η ανακριτική διαδικασία. Αυτή η υπόθεση πρέπει να γίνει μάθημα σε φοιτητές της Νομικής. Αναλύονται όλα τα δεδομένα, και θα προκύψουν αξιόλογα συμπεράσματα. Τα στοιχεία της συγκεκριμένης διαδικασίας ταυτίζονται με αυτά που είχαν προκύψει από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Όσον αφορά τον εντολέα μου, δεν προέκυψε κάποια συγκεκριμένη θέση, δεν αναγνωρίστηκε».

Η δικηγόρος κ. Πακιρτζίδου Κική που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορουμένους που φέρεται να επέβαινε στο 2ο όχημα δήλωσε: «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, υπήρξαν όλα τα εχέγγυα εκ μέρους του Τμήματος Κατά Ζωής. Οι μάρτυρες είδαν όλους τους κατηγορουμένους, δεν υπήρχε αναγνώριση από άποψη χαρακτηριστικών, ποιος χτύπησε, ποιος δεν χτύπησε, αλλά πιστεύω ότι η κ. Ανακρίτρια ήθελε να μην υπάρχει κανένα κενό σε αυτό το στάδιο γιατί όταν η δικογραφία θα πάει στο ακροατήριο να έχουν γίνει τα πάντα, έτσι ώστε να ριχτεί φως σε μια υπόθεση που έχει απασχολήσει όλη την Ελληνική κοινωνία. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται και θα έπρεπε κανονικά να έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία η ιατροδικαστική έκθεση, κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο κρίσιμα έγγραφα στην υπόθεση».

Σημείωσε δε ότι «οι μάρτυρες είχαν όλον τον χρόνο κατά τη διαδικασία αλλά δυστυχώς δεν ήτανε σε θέση να αναγνωρίσουν κανένα πρόσωπο».

Από την πλευρά της, η κυρία Σοφία Νανούση, συνεργάτης του κ. Σιμόπουλου, που εκπροσωπεί, τον 23χρονο ο οποίος ήταν ο πρώτος συλληφθέντας της υπόθεσης ανέφερε πως δεν αναγνωρίστηκε από κανέναν από τα θύματα.
Η ίδια επισήμανε πως υπήρξαν αναφορές ότι κάποιο από τα άτομα αυτά, μοιάζει με έναν από τους δράστες.

Πηγή: https://www.protothema.gr/
Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Security News

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security