Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Μετακόμιση σε νέο σπίτι: 5+1 συμβουλές ασφαλείας |

Μετακόμιση σε νέο σπίτι: 5+1 συμβουλές ασφαλείας

Περισσότερα

Αγοράσατε ή νοικιάσατε ένα νέο διαμέρισμα και βρίσκεστε σε φάση μετακόμισης; Θέλετε να διασφαλίσετε πως το νέο σας σπίτι θα σας παρέχει ίδια ασφάλεια με αυτήν που απολαμβάνατε σε αυτό που ζούσατε για χρόνια;

Τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές ασφαλείας.

Καλέστε επαγγελματίες πριν μετακομίσετε
Εάν έχετε αγοράσει ή νοικιάσει ένα παλαιότερο διαμέρισμα, μπορεί να υπάρχουν υλικά στο κτίριο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία σας. Καλό είναι λοιπόν να προσλάβετε έναν επαγγελματία κατασκευαστή για να ελέγξει για επικίνδυνα υλικά όπως βαφή μολύβδου, εύφλεκτα προϊόντα και αμίαντο.

Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το νέο σας διαμέρισμα ασφαλές είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα οικιακής επιτήρησης. Βεβαιωθείτε πως οι κάμερες ασφαλείας που θα αγοράσετε είναι αξιόπιστες.

Αλλάξτε τις κλειδαριές
Ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το ποιος έχει κλειδιά του σπιτιού που θα νοικιάσετε. Οπότε, για την ασφάλεια της οικογένειάς σας, πριν μπείτε στο νέο σας σπίτι, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Εγκαταστήστε εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό

Η συντριπτική πλειοψηφία των διαρρηκτών θα αποφύγει να μπει σε ένα φωτεινό σπίτι, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν το σκοτάδι. Ο εξωτερικός φωτισμός μπορεί να παραμείνει αναμμένος το βράδυ. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σύστημα φωτισμού που ενεργοποιείται από αισθητήρες, οι οποίοι λειτουργούν αποτελεσματικά για την αποτροπή οποιουδήποτε ανεπιθύμητου εισβολέα.

Ο εσωτερικός φωτισμός είναι εξίσου σημαντικός. Κάθε μέρος του σπιτιού σας θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένο και θα πρέπει να έχετε αναμμένα φώτα όταν λείπετε.

Ασφαλίστε τα παράθυρα και τις πόρτες
Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι τα πιο ευάλωτα μέρη ενός σπιτιού. Επομένως, θυμηθείτε να ασφαλίσετε επαρκώς τα παράθυρα και τις πόρτες όταν μετακομίζετε σε ένα νέο διαμέρισμα, ώστε να μην είναι τόσο εύκολο για τους διαρρήκτες να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας. 

Γνωρίστε τους γείτονες
Περπατήστε τη νέα σας γειτονιά και μιλήστε με τους ανθρώπους που μένουν κοντά. Και αν είναι δυνατόν, γίνετε φίλοι με τους γείτονές σας. Θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το σπίτι σας όταν θα λείπετε. Μια καλή γνωριμία με τους γείτονές θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αίσθηση εμπιστοσύνης στο νέο σας σπίτι. 

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security