Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Οι καθημερινές σας συνήθειες που δίνουν το πράσινο φως στον διαρρήκτη |

Οι καθημερινές σας συνήθειες που δίνουν το πράσινο φως στον διαρρήκτη

Περισσότερα

Οι κινήσεις των διαρρηκτών είναι… μελετημένες, καθώς θέλουν οπωσδήποτε να αποφύγουν τη σύλληψη! Για αυτό τον λόγο, μελετούν τις κινήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πολύ καιρό πριν αποφασίσουν να «χτυπήσουν».

Καλό είναι λοιπόν να εντοπίσουμε ποια είναι τα σημάδια που ψάχνουν οι εγκληματίες πριν να εισβάλουν στο σπίτι σας. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με καθημερινές συνήθειες, που τελικά καθιστούν την οικία σας εύκολο στόχο.

Ξεκλείδωτη πόρτα

Ένα μεγάλο ποσοστό διαρρηκτών μπαίνουν μέσα στα σπίτια από τη μπροστινή πόρτα. Αφού πρώτα χτυπήσουν για να επιβεβαιώσουν ότι όλοι απουσιάζουν, θα ελέγξουν εάν είναι ξεκλείδωτη και τότε θα ανακαλύψουν πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση! Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες σας, ακόμα και αν απουσιάσετε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Προβλέψιμο πρόγραμμα

Ένας διαρρήκτης ψάχνει πάντοτε την τέλεια στιγμή για να χτυπήσει. Εάν έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα, να είστε βέβαιοι πως οι κακοποιοί που έχουν βάλει στο μάτι το σπίτι σας θα το παρατηρήσουν. Αν είναι δυνατόν, κάνετε μικρές αλλαγές στο πρόγραμμά σας. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, κρατήστε μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο ανοιχτό ή χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες για να ανάψετε και να σβήσετε τα φώτα.

Διαφημιστικά και λογαριασμοί

Ξεχασμένοι λογαριασμοί και διαφημιστικά ή ένας κήπος που είναι παραμελημένος αποτελούν στοιχεία που ένας διαρρήκτης θα παρατηρήσει σίγουρα. Όταν ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές, ζητήστε από έναν αξιόπιστο γείτονα να μαζεύει τα διαφημιστικά και τους λογαριασμούς, αλλά και να σας ενημερώσει αμέσως μόλις παρατηρήσει κάποια ύποπτη κίνηση.

Έλλειψη συστήματος ασφαλείας

Εάν διαθέτετε σύστημα ασφαλείας, ενεργοποιήστε τον συναγερμό σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, τώρα είναι η ώρα να αποκτήσετε ένα.

Ανοιχτά ή ξεκλείδωτα παράθυρα

Ένα διαμέρισμα στους επάνω ορόφους μιας πολυκατοικίας δεν είναι… φρούριο. Ένας διαρρήκτης μπορεί να γίνει πολύ ευρηματικός προκειμένου να βρει τρόπο να μπει στο σπίτι σας. Κρατήστε όλα τα παράθυρα κλειστά και κλειδωμένα και βεβαιωθείτε ότι είναι εξοπλισμένα με «παγίδες» που θα ενεργοποιήσουν τον συναγερμό σε περίπτωση παραβίασης.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security