Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Οι κυρίαρχες τάσεις στα συστήματα ασφαλείας για το 2022

Περισσότερα

Η βιομηχανία των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας έχει αναπτυχθεί ραγδαία την τελευταία εικοσαετία. Το γεγονός αυτό δεν μας κάνει εντύπωση, ειδικά μετά την κατακόρυφη αύξηση που παρουσίασε η εγκληματικότητα ύστερα από την οικονομική κρίση, αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των αρχών του 2000. Συγκεκριμένα, στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαρτυρούν ότι από τους 600.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους security το 1999, ο αριθμός πλέον ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Η πανδημία δε θα μπορούσε βεβαίως να μην επηρεάσει και αυτόν τον τομέα. Μετά το ξέσπασμα, έχει παρατηρηθεί αύξηση της χρήσης υπηρεσιών για την προστασία της κυβερνοασφάλειας. Εκτός αυτού, μεγάλη άνοδο παρουσιάζει και η εφαρμογή νέων και βελτιωμένων τεχνολογιών απομακρυσμένης παρακολούθησης. Η τεχνολογία εξελίσσεται πλέον ταχύτατα και τροποποιεί τις υπηρεσίες, κυρίως μέσα από τη χρήση αυτοματισμών και νέων gadgets.

Η φράση που αντηχεί παντού μετά την πανδημία είναι μια, «Τηρείτε αποστάσεις». Σε όλες τις επιχειρήσεις πλέον υπάρχουν περιορισμοί ατόμων και η διατήρηση του επιτρεπόμενου με βάσει το νόμο αριθμού ατόμων γίνεται με τεχνικές παρακολούθησης πληρότητας από το προσωπικό ασφαλείας. Η διαδικασία αυτή όμως αποδείχτηκε αρκετά ωφέλιμη και αναμένεται να παραμείνει δημοφιλής και με τη λήξη των περιορισμών, χάρις τα πολύτιμα δεδομένα που συλλέγονται. Οι χωρικές αναλύσεις που προσφέρουν οι εταιρείες security μπορούν να αξιοποιηθούν στον εξορθολογισμό των επιχειρηματικών διαδικασιών, όπως για παράδειγμα στον υπολογισμό του χρόνου αναμονής των πελατών και της παρακολούθηση της παρουσίας των εργαζομένων. Βλέπουμε δηλαδή ένα πρωτόκολλο ασφαλείας να έχει μετατραπεί σε πρωτοποριακό εργαλείο.

Μια ακόμη τάση που πιθανότατα θα εφαρμοστεί περισσότερο το 2022 είναι η εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια μέσα από τεχνολογίες όπως η αναγνώριση προσώπων και πινακίδων αυτοκινήτου, η προληπτική παρακολούθηση, η ανάλυση της κυκλοφορίας περαστικών και το φιλτράρισμα ψευδών συναγερμών. Όλες αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με καινοτόμο τρόπο, για αυτό και αναμένεται να τις βλέπουμε μπροστά μας όλο και συχνότερα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται η σύμπτυξη του τομέα της ψηφιακής και φυσικής ασφάλειας. Μια επιχείρηση για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να αναζητά πλέον συνολικά πλάνα προστασίας και όχι μόνο τη φύλαξη των φυσικών περιουσιακών της στοιχείων. Καθώς τα ψηφιακά συστήματα ελέγχουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας, υιοθετείται μια ολιστική προσέγγιση που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει πάσης φύσεως απειλές, μέσα από τη συνεργασία ομάδων φύλαξης και προστασίας για τον «πραγματικό» και τον ψηφιακό κόσμο.

Αναφορικά με την επανδρωμένη στατική φύλαξη, η τάση που επικρατεί είναι η εκπαίδευση και εφαρμογή τεχνικών αποκλιμάκωσης με ήπιο και όσο το δυνατόν πιο ειρηνικό τρόπο.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security