Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Συστήματα ασφαλείας για επιχειρήσεις | Υπηρεσίες φύλαξης για επιχειρήσεις | kolossosnet.gr | κατάλληλη κάμερα ασφαλείας

Πως θα επιλέξετε την κατάλληλη κάμερα ασφαλείας για την επιχείρησή σας

Περισσότερα

H προστασία και η ασφάλεια της επιχείρησής σας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της. O πιο απλός και οικονομικός τρόπος να την ενισχύσετε είναι η εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης. Οι κάμερες και τα καταγραφικά συστήματα είναι μια αξιόπιστη λύση, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να επιβλέπετε την επιχείρησή σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Πως όμως θα επιλέξετε την καταλληλότερη για τις δικές σας ανάγκες; Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές συμβουλές, για να γίνει η αναζήτησή σας πιο εύκολη.

Πρώτα από όλα πρέπει να φροντίσετε ώστε η κάμερα ασφαλείας που θα επιλέξετε να είναι μικρή και διακριτική. Αν ένας κλέφτης αντιληφθεί ότι στο χώρο σας υπάρχουν κάμερες, θα αναζητήσει να βρει τυφλά σημεία για να κρυφτεί και να τοποθετήσει εκεί κλοπιμαία σε τσάντες και τσέπες. Με το να τοποθετήσετε τις κάμερες σε περίοπτη θέση, ακυρώνεται και το σκοπό τους, που είναι να λειτουργούν ως «κρυφές».

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σύστημα παρακολούθησης είναι η ευελιξία, η ευκολία στη χρήση, η προσαρμοστικότητα και η καλή ποιότητα εικόνας. Επιλέξτε μία με ανάλυση 720p και σταθερή συνδεσιμότητα, για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα ανά πάσα στιγμή.

Καλό είναι επίσης να αναρωτηθείτε για τον χώρο στον οποίο πρόκειται να τοποθετήσετε τις κάμερες. Αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, προτιμήστε κάμερες ειδικά προορισμένες για αυτήν τη χρήση, καθώς είναι πιο ανθεκτικές σε καιρικές συνθήκες και βανδαλισμούς και εφοδιασμένες με τεχνολογία υπέρυθρων, ώστε να παραμένουν αποτελεσματικές και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Από την άλλη οι εσωτερικές κάμερες δεν παρουσιάζουν την ίδια αντοχή, όμως μπορεί να είναι πολύ πιο διακριτικές.

Αναφορικά με τον τρόπο σύνδεσης, μπορείτε να επιλέξετε είτε ασύρματες, είτε ενσύρματες. Οι ενσύρματες κάμερες τείνουν να είναι πιο φερέγγυες, αλλά ταυτόχρονα ογκώδεις και εμφανείς. Από την άλλη οι ασύρματες, είναι λιγότερο αξιόπιστες, αλλά πολύ πιο διακριτικές.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους σύνδεσης κρυφών καμερών είναι οι hardwired, ΙΡ δικτύου, ασύρματη και ασύρματη 4G. Οι ασύρματες 4G προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά, όμως είναι διαθέσιμες μόνο σε περιοχές με κάλυψη 4G.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφοροι τύποι κάμερας:

  • Dome: Βρίσκονται τοποθετημένες μέσα σε προστατευτικό θόλο, ο οποίος μάλιστα κρύβει και την κατεύθυνση στην οποία κοιτά η κάμερα.
  • Box: Έχουν ορθογώνιο σχήμα, εγκαθίστανται σε κατακόρυφες επιφάνειες και μπορούν να διαθέτουν μεγάλους φακούς για την παρακολούθηση μακρινών σημείων.
  • Bullet: Πιο ογκώδης κάμερα κυλινδρικού σχήματος, ιδανική για παρακολούθηση μικρότερων αποστάσεων, με υποδεέστερη ποιότητα εικόνας.
  • Covert: Οι ιδανικές πραγματικά κρυφές κάμερες καθώς είναι κατασκευασμένες ώστε να μη δείχνουν ότι υπάρχουν στο χώρο. Μπορεί να έχουν σχήμα κάποιου αντικειμένου, όπως ανιχνευτή καπνού, πυρασφάλειας, λάμπας, πρίζας κ.α.

Ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησής σας πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε η κάμερα να διαθέτει παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως νυχτερινή λήψη, ευρυγώνιο φακό και η δυνατότητα αποθήκευσης.

Συνοψίζοντας, η ιδανική κάμερα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:

  • Pan, Tilt και Zoom, ώστε να διαθέτει στρέψη, εστίαση και μεγέθυνση προς όλες τις κατευθύνσεις.
  • Να καλύπτουν όλα τα τετραγωνικά μέτρα μιας επιχείρησης.
  • Να έχουν δυνατότητα αποθήκευσης σε υπηρεσίες cloud.

Όπως καταλαβαίνετε, η εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση, καθώς περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αν και αυτός ο οδηγός μπορεί να σας κατατόπισε λίγο περισσότερο, προτείνουμε πάντα η εγκατάσταση κάμερας ασφαλείας να γίνεται από πιστοποιημένους εγκαταστάτες μιας αξιόπιστης εταιρείας παροχής ασφαλείας.

Στην Kolossos Security διαθέτουμε όχι μόνο ευρεία γκάμα προϊόντων συστήματος καταγραφής που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, αλλά και το άψογα καταρτισμένο προσωπικό που θα πραγματοποιήσει την απαραίτητη, ενδελεχή μελέτη για την εγκατάσταση.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security