Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Κάμερα | Σύστημα ασφαλείας |

Πως θα προστατέψετε την επιχείρησή σας από ληστείες

Περισσότερα

Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να παραμείνει ανέγγιχτη από το έγκλημα. Η αλήθεια είναι ότι μερικές είναι πολύ πιο ευάλωτες και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως για παράδειγμα τα καταστήματα λιανικής.

To να πληγεί η επιχείρησή σας από μια ληστεία δε θα σας κοστίσει μόνο οικονομικά. Οι μεγαλύτερες απώλειες έρχονται από την πτώση του ηθικού των εργαζομένων σας και φυσικά την κακή φήμη που μπορεί να αποκτήσετε.

Μια ληστεία, σε αντίθεση με μια εισβολή για κλοπή, ενέχει συνήθως και τη χρήση βίας, για αυτό και μπορεί να αποτελέσει μια τραυματική εμπειρία για όσους εμπλέκονται ή ακόμη και να απειλήσει την ίδια τη ζωή τους.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η κάθε επιχείρηση, προκειμένου να προστατέψει το προσωπικό, τους πελάτες και τα περιουσιακά της στοιχεία, οφείλει να λάβει όσα μέτρα πρόληψης περνούν από το χέρι της, ώστε να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να έλθει αντιμέτωπη με μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση.

  1. Εκπαιδεύστε επαρκώς τους εργαζόμενους

Αν και μπορεί να μη σας είχε περάσει από το μυαλό, το ίδιο το προσωπικό της επιχείρησής σας, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη μιας ληστείας. Οι υπάλληλοι μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με σκοπό την αποκλιμάκωσή τους. Επιπλέον με την κατάλληλη εκπαίδευση θα διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να παρατηρήσουν ύποπτη δραστηριότητα πριν λάβει χώρα ένα έγκλημα, καθώς και να συνεργαστούν καλύτερα με τις αρχές εκ των υστέρων. Μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση οφείλει να περιλαμβάνει την αναγνώριση ύποπτης συμπεριφοράς, την ασφαλή αλληλεπίδραση με τον δράστη και σενάρια προσομοίωσης ληστείας.

  1. Συναναστραφείτε ενεργά με τα μέλη της κοινότητάς σας

Η τοπική κοινότητα μπορεί να λάβει τον ρόλο του παρατηρητή. Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα σας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να εξακριβώσετε το προφίλ των εγκλημάτων και των παραβάσεων που συμβαίνουν στην περιοχή. Ακόμη, το να συναναστρέφεστε ενεργά και να δημιουργήσετε καλές σχέσεις με τους γείτονές σας, θα σας κρατήσει ασφαλείς, καθώς οι παρατηρητές αυτοί, θα σας ειδοποιήσουν για ύποπτες κινήσεις αν βρίσκεστε εκτός του περιβάλλοντος της επιχείρησης, ή ακόμη και την αστυνομία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  1. Προσλάβετε προσωπικό ασφαλείας

Ένας ληστής δεν επιτίθεται σε μια επιχείρηση χωρίς πρώτα να την έχει παρακολουθήσει. Ο πιο αποτρεπτικός παράγοντας για τη δράση ενός εγκληματία είναι η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας. Οι ένστολοι φρουροί θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τρωτά σημεία ασφαλείας, ενώ παράλληλα θα αναγνωρίσουν και θα αντιμετωπίσουν μια δυσάρεστη κατάσταση πριν κλιμακωθεί.

  1. Κάντε ορατή την ύπαρξη συστήματος ασφαλείας

Τέλος, ένας ακόμη αποτρεπτικός παράγοντας είναι και η ύπαρξη πινακίδων που ανακοινώνουν ότι ο χώρος παρακολουθείται και ότι σε περίπτωση ληστείας θα ηχήσει συναγερμός, θα κλείσουν οι πόρτες και θα ειδοποιηθεί η αστυνομία. Έτσι ένας ληστής θα σκεφτεί πολύ πιο σοβαρά πριν κάνει την κίνησή του.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security