Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Πώς επιλέγουν οι κλέφτες τα σπίτια; |

Πώς επιλέγουν οι κλέφτες τα σπίτια;

Περισσότερα

Πώς θα σας φαινόταν εάν μαθαίνατε ότι το σπίτι σας είναι «εύκολος στόχος» για έναν διαρρήκτη; Θα θέλατε να μάθετε τους λόγους; Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε αναλυτικά ποια είναι τα σημάδια που δίνουν σε έναν κακοποιό το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσει σε διάρρηξη.

Πώς επιλέγουν οι διαρρήκτες τα σπίτια στα οποία θα εισβάλουν; Παρακάτω, ακολουθούν όλα όσα προσέχουν όταν βάζουν στο στόχαστρό τους ένα σπίτι.

Μέτρα ασφαλείας

Οι επίδοξοι διαρρήκτες τσεκάρουν αν ένα σπίτι έχει συναγερμό ή κάμερα ασφαλείας, πόσο εύκολο είναι να διαρρήξουν την πόρτα σας και εάν υπάρχει σκύλος, φώτα ή κάγκελα γύρω από το σπίτι.

Στοιχεία που «μαρτυρούν» απουσία

Σκουπίδια στο μπαλκόνι που τα ξεχάσατε ή γράμματα και διαφημιστικά μαζεμένα στο γραμματοκιβώτιο, δείχνουν ότι λείπετε και στέλνουν μήνυμα στους διαρρήκτες ότι το πεδίο είναι ελεύθερο.

Δείγματα της περιουσίας σας

Τα κουτιά από καινούργιες συσκευές (π.χ. λάπτοπ) που αφήνετε στον κάδο έξω από το σπίτι, δείχνουν ότι πραγματοποιείτε νέες αγορές, πιθανότητα ακριβές. Το γεγονός αυτό δελεάζει τους διαρρήκτες ώστε να ανακαλύψουν τι κρύβεται μέσα στο σπίτι σας.

Ανοιχτές κουρτίνες 

Οι ανοιχτές κουρτίνες ή τα ανοιχτά παντζούρια, αφήνουν στους κλέφτες όλο το πεδίο ελεύθερο να δουν τι υπάρχει εντός του σπιτιού αλλά και ποια είναι η διαρρύθμισή του.

Σβηστά φώτα το βράδυ 

Το απόλυτο σκοτάδι κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των υποψήφιων διαρρηκτών. Για τον λόγο αυτό, φροντίστε να αφήνετε έστω ένα φως ανοικτό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τηλέφωνο και social media

Οι πληροφορίες που δίνετε στο τηλέφωνο ή τα social media, μπορεί να αποβούν μοιραίες! Μη δίνετε λοιπόν πληροφορίες σε οποιονδήποτε σας καλεί με το πρόσχημα ότι θέλει να σας πουλήσει κάτι ή σας ρωτάει ποιες μέρες και ώρες είστε στο σπίτι. Μπορεί να μην είναι ένας απλός πωλητής.

Την ίδια στιγμή, καλό θα ήταν να μη δημοσιεύετε στα social media λεπτομέρειες για επικείμενο ταξίδι σας ή την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε, ειδικά αν είναι μακριά από το σπίτι σας. Μια τέτοια πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον επιτήδειο που έχει σταμπάρει το σπίτι σας και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει σε διάρρηξη.

 

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security