Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Πώς να Προστατευθείτε από τις απειλές στο Διαδίκτυο τον Ιανουάριο

Περισσότερα

Ο κυβερνοχώρος (Internet) είναι ένας τομέας που εξελίσσεται συνεχώς και οι κυβερνοαπειλές αποτελούν σοβαρή απειλές για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά μας.

Καθώς μπαίνουμε στον Ιανουάριο, είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τις κυβερνοαπειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και πώς μπορούμε να προστατευτούμε. Είναι επίσης μια περίοδος κατά την οποία οι κυβερνοαπειλές μπορεί να αυξηθούν, καθώς οι αναβαθμίσεις και οι αλλαγές στα συστήματα τεχνολογίας είναι συνηθισμένες.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την προστασία των δεδομένων και την ασφάλεια σας κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου:

  1. Ενημερωθείτε για τις Τελευταίες Απειλές: Παρακολουθήστε τις ειδήσεις και τις αναφορές ασφαλείας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις τελευταίες κυβερνοαπειλές και ευπάθειες που μπορεί να επηρεάσουν τα συστήματά σας πχ Email Scams.
  2. Ενημερώστε το Λογισμικό και τα Συστήματά σας: Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του υπολογιστή, των smartphone και των άλλων συσκευών είναι ενημερωμένο με τις τελευταίες ενημερώσεις και updates για την ασφάλεια.
  3. Διαχειριστείτε τους Κωδικούς σας: Χρησιμοποιήστε δυνατούς κωδικούς πρόσβασης και αλλάξτε τους τακτικά. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς για κάθε online λογαριασμό.
  4. Προσοχή στο Φυσικό Περιβάλλον: Αν εργάζεστε από το σπίτι, φροντίστε να προστατεύετε το φυσικό περιβάλλον εργασίας σας. Κλειδώστε τον υπολογιστή σας όταν δεν τον χρησιμοποιείτε και μην αφήνετε ευαίσθητα έγγραφα εκτεθειμένα.
  5. Εκπαίδευση για την Κυβερνοασφάλεια: Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και τους συνεργάτες σας για τις βασικές αρχές της κυβερνοασφάλειας. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε και να αντιμετωπίζετε κυβερνοαπειλές καθώς και το GDPR.
  6. Χρησιμοποιήστε Ασφαλή Εργαλεία και Εφαρμογές: Επιλέξτε αξιόπιστα antivirus, firewall και λογισμικά ασφαλείας για τις συσκευές σας και αποφύγετε τις ανεπίσημες εφαρμογές.
  7. Κάντε Αντίγραφα Ασφαλείας: Τακτικά, δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας και αποθηκεύστε τα σε ασφαλή τοποθεσία.
  8. Κατανοήστε τις Κυβερνοαπειλές: Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση και να αναγνωρίζετε πότε κάτι συμβαίνει ύποπτο καθώς και διάφορα σημάδια πιθανής απειλής στον κυβερνοχώρο.

Προστατεύοντας τον εαυτό σας από τις κυβερνοαπειλές κατά τον Ιανουάριο και όλο το χρόνο, μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την απορρήτου των προσωπικών και επαγγελματικών σας δεδομένων καθώς και την απρόσκοπη συνέχιση της όποιας εργασίας σας.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security