Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Στη φυλακή η «Μαρίνα» με τους οίκους ανοχής για το κύκλωμα trafficking και την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Περισσότερα

Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια και απειλές σε 51 γυναίκες από Λατινική Αμερική – Το κύκλωμα ξεσκέπασε η ΕΛΑΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 71χρονη κατηγορούμενη για το μεγάλο κύκλωμα trafficking που εξάρθρωσαν οι αρχές.

Η κατηγορουμένη γνωστή και ως «Μαρίνα» κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της. Φέρεται να εκμίσθωνε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας και σε έναν από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια από τον Κολωνό και ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος.

Η 71χρονη, η οποία είναι γνωστή στις αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας της αρνήθηκε τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε ότι επί σειρά ετών εκμίσθωνε νόμιμα πέντε οίκους ανοχής στην Αθήνα και ότι η ίδια έχει υπάρξει ιερόδουλη και εξ αυτού του λόγου δεν θα μπορούσε να διαπράξει το αδίκημα σωματεμπορίας.

Σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν για την ίδια υπόθεση πέρασαν ακόμη εννέα κατηγορούμενοι και όλοι αμέσως μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν μόνο σε δυο κατηγορουμένους με καταγωγή από τη Κολομβία. Οι όροι αυτοί είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ.

Να σημειωθεί τέλος ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν απολογηθεί 21 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι τρεις. Αύριο απολογείται ο τελευταίος από τους 22 συλληφθέντες, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 71χρονης «Μαρίνας» που προφυλακίστηκε σήμερα.

Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα από την Ελληνική Αστυνομία

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης «Αμαρυλλίς» (όπως ονομάστηκε), παρουσιάστηκαν προ ημερών από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Ιωάννη Σκούρα, μεταξύ άλλων να γνωστοποιεί:

«Για τον τερματισμό της δράσης του εν λόγω εγκληματικού δικτύου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, πρωινές και μεσημεριανές ώρες χθες (30 Ιουνίου 2023) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν έντεκα (11) μέλη του εγκληματικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκε έλεγχος σε δεκατρείς (13) οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν και έντεκα (11) γυναίκες, ως προσωπικό των οίκων ανοχής.

Παράλληλα, διασώθηκαν 51 θύματα γυναίκες, από τις οποίες 48 υπήκοοι Κολομβίας, 2 Βενεζουέλας και 1 Αλβανίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία (…)».

trafficking_el__1_
trafficking_el__9_
trafficking_el__8_

Η μεθοδολογία, οι ρόλοι και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος

Η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, εξήγησε τη σύνθεση του κυκλώματος και έδωσε στοιχεία για τη δράση του, αναφέροντας:

«Η πρώτη εγκληματική οργάνωση απαρτίζονταν από 9 άτομα, με τη δράση τους να τοποθετείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020. Διατηρούσαν συνολικά δώδεκα (12) οίκους ανοχής, από τους οποίους οι δέκα (10) στην Αττική και δύο (2) στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πέντε διαμερίσματα, όπου μετέφεραν και εγκαθιστούσαν τα θύματά τους.

Στους οίκους ανοχής εξανάγκαζαν τις γυναίκες να εκδίδονται έναντι του ποσού των πενήντα (50) ευρώ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ύπαρξη υπέρογκου χρέους, που κυμαινόταν από 2.600 έως 2.800 ευρώ, ενώ αφαιρούσαν από αυτές το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν.

Μάλιστα, όπως προανάφερε και ο κ. Διοικητής, μετέρχονταν απειλές και εξευτελιστικές συμπεριφορές, ώστε να τις εξαναγκάζουν σε καθημερινή εργασία ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Τα κέρδη που αποκόμιζαν από τη δράση τους ξεπερνούσαν τις 160.000 ευρώ μηνιαίως, από τα οποία 130.000 ευρώ προέρχονταν από τους οίκους ανοχής στην Αττική.

Αναφορικά με τον ρόλο που είχε κάθε μέλος της οργάνωσης, προέκυψε ότι τα δύο αρχηγικά μέλη διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση, έλεγχαν τη δράση των μελών, έδιναν την τελική έγκριση για τη στρατολόγηση των εκδιδομένων γυναικών, καθόριζαν το χρέος της καθεμίας, ήταν ιδιοκτήτες-εκμεταλλευτές των οίκων ανοχής, διαχειρίζονταν τα παράνομα κέρδη και οργάνωναν τη νομιμοποίηση τους.

Στα υπόλοιπα μέλη είχαν κατά περίπτωση ανατεθεί συγκεκριμένοι ρόλοι και ειδικότερα τρεις στρατολόγοι, ένας ταμίας, τρεις υπεύθυνοι οίκων ανοχής, τέσσερις οδηγοί, μία επιτηρήτρια και ένας «αχυράνθρωπος» , ο οποίος εμφανιζόταν ως διαχειριστής των εταιριών, που η οργάνωση χρησιμοποιούσε, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες της.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τέσσερα (4) μέλη, από τα οποία δύο (2) αρχηγικά, έχοντας διαρκή δράση τουλάχιστον από το 2021, με σκοπό την γενετήσια και οικονομική εκμετάλλευση γυναικών στους οχτώ (8) οίκους ανοχής που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Τα άλλα δύο μέλη, τα οποία ήταν κοινά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, αποτελούσαν τους στρατολογητές των γυναικών, τις οποίες μετέφεραν αεροπορικά στη χώρα μας και τις εγκαθιστούσαν σε τρία (3) διαμερίσματα που διατηρούσε η εν λόγω εγκληματική οργάνωση στην Καλλιθέα.

Από εκεί τις μετέφεραν στους οίκους ανοχής, έναντι αμοιβής πέντε (5) ευρώ ανά διαδρομή και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού, καθημερινά και χωρίς ρεπό, έναντι του ποσού των είκοσι (20) ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων παρακρατούνταν από αρχηγικό μέλος, με το πρόσχημα ύπαρξης χρέους, ύψους 1.600 ευρώ, το οποίο μάλιστα μειωνόταν κατά 300 ευρώ μόνο στην περίπτωση που κάποια εκδιδόμενη στρατολογούσε άλλη γυναίκα για λογαριασμό της οργάνωσης.

Υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος των εκδιδομένων γυναικών, τη ρύθμιση του χρέους, τη λειτουργία των οίκων ανοχής και τη συγκέντρωση των εσόδων της οργάνωσης ήταν το ένα αρχηγικό μέλος, το οποίο στη συνέχεια παρέδιδε τα χρήματα στο έτερο αρχηγικό μέλος, για την περαιτέρω διαχείριση τους. Συγκεκριμένα, μέσω εταιρείας real estate που διατηρούσε, νομιμοποιούσε τα έσοδα της εγκληματικής ομάδας, ώστε να αποκρύψει την παράνομη προέλευση τους».

Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Security News

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security