Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Κάμερα |

Συστήματα συναγερμού για μικρές επιχειρήσεις: Πώς θα διαλέξετε το πιο αποτελεσματικό

Περισσότερα

Σε μια μικρή επιχείρηση, ακόμη και ένα μεμονωμένο περιστατικό κλοπής μπορεί να προκαλέσει τεράστιο –και πολλές φορές αξεπέραστο– πλήγμα.

Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι πιο δύσκολο για τις μικρές επιχειρήσεις να «αντέξουν» το κόστος της πρόσληψης προσωπικού ασφαλείας. Ωστόσο, το καλό νέο είναι πως υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά -και ιδιαίτερα οικονομικά- συστήματα ασφαλείας. Με την κατάλληλη έρευνα, μπορείτε να βρείτε το σύστημα που θα ταιριάξει απόλυτα στις ανάγκες σας, χωρίς να «πληγώσει» τον προϋπολογισμό σας.

Παρακάτω ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός προκειμένου να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Ποιο είναι το σύστημα ασφαλείας που σας ταιριάζει

Οι επιλογές σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας είναι πολλές. Όλες έχουν μοναδικές ικανότητες απόδοσης.

  • Ελεγχόμενο σύστημα ασφαλείας: Μια ομάδα επαγγελματιών ασφαλείας επιβεβαιώνει μια ύποπτη δραστηριότητα και αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τις αρχές. Η συγκεκριμένη επιλογή παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.
  • «Έξυπνος» συναγερμός: Εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός λόγω ενός ύποπτου συμβάντος, τότε θα σταλθεί αυτόματα ειδοποίηση στο smartphone του ατόμου που θα έχει προεπιλεχθεί ώστε να το λάβει. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε εάν έχει υπάρξει παραβίαση της επιχείρησής σας, όπου κι εάν βρίσκεστε.
  • Κλήση μετά από την ενεργοποίηση συναγερμού: Σε αυτή την περίπτωση, θα κληθεί αμέσως το άτομο που έχει επιλεχθεί ώστε να ειδοποιηθεί για περιστατικό διάρρηξης.
  • Ηχητικές ειδοποιήσεις: Με αυτό το σύστημα, εάν υπάρξει συναγερμός από έναν αισθητήρα κίνησης, τότε δεν θα υπάρξει απευθείας επικοινωνία αλλά μια ειδοποίηση που θα ενημερώνει για το περιστατικό.

Δύο ακόμη πολύ σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία ενός συστήματος ασφαλείας είναι η βιντεοπαρακολούθηση και ο έλεγχος πρόσβασης. Τα συστήματα ασφαλείας με βιντεοπαρακολούθηση επιτρέπουν την επιβεβαίωση συμβάντων εισβολέων και παρέχουν στους χρήστες πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο, ώστε να γνωρίζουν τι συμβαίνει, τη στιγμή που συμβαίνει.

Την ίδια στιγμή, με τον έλεγχο πρόσβασης, θα έχετε τη δυνατότητα να προστατεύσετε την επιχείρησή σας είτε βρίσκεστε στο χώρο, είτε εξ αποστάσεως. Χρειάζεστε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να παραχωρήσετε ή να αρνηθείτε εξ αποστάσεως την πρόσβαση σε υπαλλήλους, πελάτες ή προσωπικό παράδοσης.

Πώς θα γνωρίζετε ότι όντως υπάρχει διάρρηξη στην επιχείρησή σας

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναγερμών που ενεργοποιούνται από τα συστήματα ασφαλείας είναι ψευδείς και οι συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Μερικές από αυτές είναι τα σημαντικά πρόστιμα αλλά και η μείωση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων σας.

Και την ίδια στιγμή, εάν η εταιρία σας έχει κατ’ επανάληψη ειδοποιήσει τις αρχές για διάρρηξη η οποία δεν έχει γίνει, τότε είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή ο συναγερμός σας δεν θα αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία. Οι επαγγελματίες ασφαλείας μπορούν να αξιολογήσουν το βίντεο και τον ήχο από ένα περιστατικό στην επιχείρησή σας και να κρίνουν εάν όντως υπάρχει διάρρηξη.

Προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 43% των κυβερνοεπιθέσεων αφορούν σε μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμη κι αν η εταιρία σας έχει λιγότερα από δέκα άτομα προσωπικό, είναι βέβαιο πως θα έχετε στη διάθεσή σας ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία πελατών αλλά και υπαλλήλων. Το καλό νέο είναι πως σήμερα υπάρχουν οικονομικές λύσεις για την προστασία της επιχείρησής σας από κυβερνοεπιθέσεις.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security