Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Κάμερες και συστήματα ασφαλείας | Συστήματα συναγερμου |

Συστήματα συναγερμού: Πως θα επιλέξετε το ιδανικό για το σπίτι σας

Περισσότερα

Για να διατηρήσετε το σπίτι σας απόλυτα ασφαλές, ακόμα κι όταν είστε μακριά, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν συναγερμό. Επειδή όμως υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συστημάτων οικιακής ασφάλειας στην αγορά και μπορεί εύκολα να μπερδευτείτε, στο παρακάτω άρθρο έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή για εσάς; Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν την επιλογή σας.

Ποια συστήματα ασφαλείας θα ήταν καλύτερα ανάλογα με τον τύπο κατοικίας;

Η επιλογή ενός οικιακού συστήματος συναγερμού είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ σημαντική απόφαση. Ιδανικά θα πρέπει ο συναγερμός ασφαλείας που θα διαλέξετε, να έχει και έξυπνους αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης προηγμένης τεχνολογίας.

Εάν ζείτε σε ιδιόκτητη κατοικία έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε σύστημα ασφαλείας μέσα και γύρω από την οικία σας. Οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας μπορούν να παρακολουθούν τα όρια της ιδιοκτησίας σας και τα σημεία εισόδου του σπιτιού σας, καθώς και το εσωτερικό του ίδιου του σπιτιού. Οι αισθητήρες ανοίγματος θυρών και παραθύρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ύποπτης δραστηριότητας γύρω από ευάλωτες περιοχές του σπιτιού σας, όπως μεγάλα παράθυρα στο ισόγειο, πόρτες κήπου ή φεγγίτες. Ένα κουδούνι με βίντεο σας επιτρέπει να βλέπετε και να μιλάτε στους επισκέπτες που βρίσκονται στην πόρτα σας, για αυτό και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την είσοδο και την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Εάν πάλι διαμένετε σε διαμέρισμα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιορισμούς όσον αφορά την εγκατάσταση ενός οικιακού συστήματος ασφαλείας. Πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε συσκευή οικιακής ασφάλειας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη και τους γείτονές σας. Αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε, διότι τα συστήματα συναγερμού με δυνατές σειρήνες συνήθως απαγορεύονται σε πολυκατοικίες. Εάν όμως ανησυχείτε πραγματικά για την ασφάλεια του διαμερίσματος όπου μένετε, είναι καλύτερο να μιλήσετε με την ομάδα διαχείρισης του κτιρίου σχετικά με την εγκατάσταση πρόσθετων συσκευών ασφαλείας σε όλη την ιδιοκτησία συνολικά.

Ενσύρματα ή ασύρματα συστήματα συναγερμού;

Τα ασύρματα συστήματα οικιακής ασφάλειας προσφέρουν μεγάλη ευελιξία. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το σύστημά σας οπουδήποτε και να προσθέσετε όσες συσκευές θέλετε. Επιπλέον, εάν μετακομίζετε συχνά, μπορείτε να μεταφέρετε ολόκληρο το ασύρματο σύστημά σας μαζί σας σε μια νέα ιδιοκτησία. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας είναι ιδιόκτητο, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε ένα ενσύρματο σύστημα ασφαλείας, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σε τί επίπεδο ασφάλειας θέλετε να φτάσετε;

Ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας θα εκπέμψει έναν διαπεραστικό θόρυβο, όταν για παράδειγμα ένας διαρρήκτης ενεργοποιήσει τους αισθητήρες κίνησης εισερχόμενος στο σπίτι σας. Αυτό μπορεί να ειδοποιήσει οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά ότι συμβαίνει ένα περιστατικό στο σπίτι και ελπίζουμε να κάνει τον διαρρήκτη να φύγει πριν προλάβει να κλέψει οτιδήποτε. Ένας συναγερμός , με βασικές μόνο λειτουργίες δεν θα σας προσφέρουν απομακρυσμένο έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι συνδεδεμένος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Εάν λοιπόν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πιο προηγμένο σύστημα οικιακής ασφάλειας, έχετε τις ακόλουθες εναλλακτικές:

  • Ένας ασύρματος συναγερμός ασφαλείας Global System for Mobile (GSM), που λειτουργεί με σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
  • Ένας συναγερμός ασφαλείας ασύρματου δημόσιου τηλεφωνικού δικτύου με μεταγωγή (PSTN), ο οποίος λειτουργεί μέσω της σταθερής σας σύνδεσης.
  • Ένας έξυπνος συναγερμός που αξιοποιεί τη σύνδεση WiFi του σπιτιού σας, για να συνδεθεί με τις άλλες συσκευές ασφαλείας σας, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα.

Αυτά τα έξυπνα συστήματα σας ειδοποιούν με διάφορους τρόπους, όπως μηνύματα κειμένου και φωνητικά μηνύματα, ή με την αποστολή ειδοποιήσεων στις συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές σας. Με το να παρακολουθείτε το σπιτιού σας ενώ λείπετε, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι και ασφαλείς γνωρίζοντας ότι η επέμβαση σε μια έκτακτη ανάγκη, θα είναι άμεση. Μάλιστα, σε περίπτωση λανθασμένου συναγερμού, με τα έξυπνα συστήματα έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας από όπου κι αν βρίσκεστε, ανά πάσα στιγμή.

Οι συσκευές οικιακού συναγερμού κυμαίνονται συνεπώς από βασικές έως πολύ υψηλής τεχνολογίας. Η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, τον τύπο κατοικίας και βεβαίως τον προϋπολογισμό σας. Να θυμάστε ότι ακόμη και οι πιο βασικές συσκευές οικιακής ασφάλειας μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά για την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας σας.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security