Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Τα λάθη που κάνουν την κατοικία σας στόχο για διαρρήκτες

Περισσότερα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επισκεφθείτε το σπίτι σας και να δείτε ότι έχει παραβιαστεί. Πρόκειται για έναν φόβο που λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας, ζει στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών ανθρώπων. Αυτόν τον φόβο άλλοι επιλέγουν να τον αγνοήσουν, ενώ άλλοι διαλέγουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν την κατοικία τους. Πέρα από την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα για να προστατέψετε την οικία σας από διαρρήκτες. Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε όλα όσα κάνουν το σπίτι σας φανεί εύκολος στόχος, ώστε να μην τα κάνετε ποτέ.

  1. Το σπίτι σας είναι άδειο όλη μέρα

Οι περισσότεροι λανθασμένα πιστεύουν ότι οι διαρρήξεις συμβαίνουν τη νύχτα, ενώ οι κάτοικοι του σπιτιού κοιμούνται. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι ληστές προτιμούν να εισβάλουν όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι, γιατί έτσι κάνουν τη «δουλειά» τους πιο εύκολη και ελαχιστοποιούν την πιθανότητα σύλληψης από την αστυνομία. Ιδανικά λοιπόν επιλέγουν σπίτια στα οποία όλοι απουσιάζουν το πρωί. Συνήθως παρακολουθούν τον στόχο τους κάποιες μέρες και αφού επιβεβαιώσουν ότι κανείς δεν είναι μέσα, κάνουν την κίνησή τους.

  1. Δεν ασφαλίζετε όλα τα σημεία εισόδου

Οι διαρρήκτες δεν εισβάλουν μόνο από την κύρια πόρτα, οπότε το να κλειδώσετε μόνο αυτήν δεν αρκεί. Οι βοηθητικές πόρτες, οι γκαραζόπορτες, τα παράθυρα, ακόμα και οι φεγγίτες, θα πρέπει να ασφαλίζονται πάντα. Αυτό από μόνο του δε θα αποτρέψει όλους τους εισβολείς, αλλά σίγουρα εκείνους που αναζητούν μια εύκολη λεία.

  1. Αφήνετε την αλληλογραφία σας να συσσωρεύεται

Όταν απουσιάζετε για μεγάλο διάστημα, μην ξεχάσετε να ζητήσετε από κάποιον γείτονα ή φίλο να συλλέξει την αλληλογραφία σας. Ένα γεμάτο γραμματοκιβώτιο δίνει σήμα στους διαρρήκτες ότι το σπίτι αυτήν την στιγμή δεν κατοικείται.

  1. Τοποθετείτε αντικείμενα αξίας σε περίοπτη θέση

Όταν ένας διαρρήκτης επιλέγει τον στόχο του, σκέφτεται ποιος θα του αποδώσει τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά του. Σπίτια με εμφανή τιμαλφή και πλούτο μπαίνουν εύκολα στο στόχαστρο. Ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται μακριά από παράθυρα, ώστε να μη φαίνονται από κεντρικούς δρόμους

  1. Δεν μεριμνάτε για την ασφάλεια των εξωτερικών σας χώρων

Ένας επίδοξος κλέφτης θα επιλέξει τον πιο βολικό κι εύκολο τρόπο να εισβάλει στο σπίτι σας. Έτσι λοιπόν αν δεν έχετε περιφραγμένο κήπο, δίνετε πολύ εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Ένας ψηλός φράχτης, οι κάμερες ασφαλείας και ο καλός φωτισμός, θα κάνουν τους εισβολείς να το ξανασκεφτούν.

  1. Δεν έχετε σύστημα συναγερμού

Ο νούμερο ένα αποτρεπτικός παράγοντας για έναν εισβολέα είναι φυσικά η ύπαρξη συναγερμού. Τα συστήματα συναγερμού είναι μεν ακριβά, αλλά αποτελούν μια επένδυση καθώς όχι μόνο θα ειδοποιήσουν τις αρχές σε περίπτωση διάρρηξης, αλλά επίσης θα αποτρέψουν πολλούς εγκληματίες. Κανένας κλέφτης δε θέλει να ρισκάρει τόσο πολύ για να μπει σε ένα σπίτι με συναγερμό. Η ύπαρξη πινακίδας και ο εκκωφαντικός ήχος που θα ακουστεί σε περίπτωση εισβολής είναι αρκετά για να τραπούν σε φυγή ακόμα και οι πιο τολμηροί.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security