Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Τι είναι η στατική φύλαξη και πότε είναι επιβεβλημένη |

Τι είναι η στατική φύλαξη και πότε είναι επιβεβλημένη

Περισσότερα

Η στατική φύλαξη security είναι η μέγιστη μορφή ασφάλειας ενός χώρου. Εκπαιδευμένοι φύλακες αναλαμβάνουν τον έλεγχο πρόσβασης, την επίβλεψη των συστημάτων ασφαλείας και αντιδρούν άμεσα σε περίπτωση κινδύνου.

Ο φύλακας επιτηρεί ή ελέγχει τον χώρο, φροντίζοντας να αποτρέψει κάθε πιθανό κίνδυνο. Για παράδειγμα ελέγχει κάθε σημείο πρόσβασης ενός κτιρίου (πόρτες, παράθυρα, parking, αυλές, φράχτες κ.λπ.) και ανάλογα με την περίπτωση, ελέγχει όσους εισέρχονται ή όσα αυτοκίνητα μπουν στο χώρο.

Γενικά το κύριο μέλημα ενός φύλακα είναι να παρακολουθεί και να παρατηρεί ανθρώπους, συμπεριφορές ή και κτιριακές εγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να προβλέψει και να αποτρέψει ένα πιθανό κίνδυνο. Συνοπτικά φροντίζει για την επιβολή των προβλεπόμενων κανονισμών, σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, διεξάγει έλεγχο ασφαλείας στην περιοχή επίβλεψής του, αναφέρει κάθε ύποπτο συμβάν και παρέχει πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί.

Εξάλλου, φύλακας επιθεωρεί την ορθή λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας, ελέγχει το κλειστό κύκλωμα καμερών και μεριμνά για την αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων. Ασφαλώς η επιτόπια παρουσία του φύλακα εξασφαλίζει τη συντονισμένη και ακαριαία αντίδραση σε περίπτωση επικίνδυνου συμβάντος.

Έκτακτες περιπτώσεις

Είναι συνηθισμένη η ζήτηση των υπηρεσιών στατικής φύλαξης για έκτακτες περιπτώσεις όπως ένας γάμος, ένα εταιρικό event ή ακόμα και ένα υπαίθριο πάρτι. Οι φύλακες είναι σε θέση να φροντίσουν για την άρτια διεξαγωγή μιας, μικρής ή μεγάλης σε πλήθος, εκδήλωσης. Κύριο μέλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια και η διακριτική διαχείριση του πλήθους.

Dress-code

Πολλοί ρωτούν εάν οι υπάλληλοι ασφαλείας είναι απαραίτητο να φορούν πάντα στολές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Εφόσον ο στόχος είναι μια διακριτική παρουσία στην διαχείριση των καλεσμένων μιας κοινωνικής εκδήλωσης ή φύλαξης ενός επαγγελματικού χώρου, μπορεί να οριστεί το dress-code του φύλακα, σε συνεργασία με τον πελάτη του. Οπότε υπάρχει περίπτωση οι φύλακες να χρειαστεί να φορέσουν πολιτικά ρούχα και όχι στολές εργασίας.

 

Αν και υπάρχουν διάφορες μέθοδοι ασφαλείας, η στατική φύλαξη security προσφέρει πολλά οφέλη όπως:

1. Πρόληψη Εγκληματικών Ενεργειών: Η παρουσία εξειδικευμένων φυλακών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες αποτρέπει τυχόν εγκληματικές ενέργειες. Οι φύλακες παρατηρούν την περιοχή, ελέγχουν την πρόσβαση και αντιδρούν σε ύποπτες καταστάσεις, προσφέροντας ασφάλεια στον χώρο.

2. Αντίδραση σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης: Οι φύλακες είναι καταρτισμένοι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιές, αστυνομικές επιχειρήσεις και ιατρικές αναγκαιότητες. Αυτή η ικανότητα μπορεί να σώσει ζωές και να αποτρέψει καταστροφικές καταστάσεις.

3. Ελέγχους Πρόσβασης: Οι φύλακες διαχειρίζονται την πρόσβαση στον χώρο, ελέγχοντας την ταυτότητα και τα δικαιώματα ατόμων που εισέρχονται. Αυτό μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση ανεπιθύμητων ατόμων και να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών.

4. Παρακολούθηση και Αναφορά: Οι φύλακες παρακολουθούν την περιοχή μέσω καμερών και άλλων τεχνολογικών μέσων. Αν διαπιστώσουν ύποπτη δραστηριότητα, μπορούν να αναφέρουν την κατάσταση αμέσως στις αρχές ασφαλείας.

5. Ασφάλεια: Η παρουσία φυλακών μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ασφάλειας στο μυαλό των εργαζομένων και των επισκεπτών. Αυτή η ψυχολογική ασφάλεια είναι σημαντική για την ευεξία όλων.

Συνολικά, η στατική φύλαξη προσφέρει αναγκαία οφέλη στη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης σε διάφορους χώρους. Ανεξαρτήτως του τύπου της περιουσίας, η παρουσία φύλακα security μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security