Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση διάρρηξης |

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση διάρρηξης

Περισσότερα

Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό! Αυτά είναι τα δύο κύρια στοιχεία που θα χρειαστείτε σε περίπτωση που το σπίτι σας έχει μόλις παραβιαστεί. Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο ούτε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, ούτε να έχετε καθαρό μυαλό σε μια τέτοια περίπτωση.

Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε από πριν και να έχετε ένα σχέδιο δράσης για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που πέσετε θύμα διάρρηξης. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνετε.

Τηλεφωνήστε στην αστυνομία

Όσο νωρίτερα το κάνετε, τόσο πιθανότερο θα είναι να συλληφθούν οι δράστες. Αν βρίσκονται ακόμη μέσα στο σπίτι, καλέστε την Άμεση Δράση και παραμείνετε έξω. Πηγαίνετε σε ένα ασφαλές κοντινό σημείο, όπως στο σπίτι ενός γείτονα, για να παρακολουθείτε την κατάσταση από απόσταση. Η ζωή σας αξίζει περισσότερο από την περιουσία σας.

Μην αγγίξετε τίποτα.

Όσο δελεαστικό και αν είναι να συγυρίσετε, το σπίτι σας πλέον είναι τόπος εγκλήματος. Αν τον αλλοιώσετε πριν ερευνήσει η αστυνομία, ίσως καταστρέψετε στοιχεία και δυσχεράνετε τη σύλληψη των διαρρηκτών.

Καταγράψτε απώλειες και ζημιές

Είναι σημαντικό να υπάρχει κατάλογος των κλοπιμαίων. Ο κατάλογος αυτός θα βοηθήσει την αστυνομία να ταυτίσει τα υπάρχοντά σας αν τα εντοπίσει και την ασφαλιστική εταιρεία να επεξεργαστεί το αίτημά σας.

Τραπεζικές κάρτες και ταυτότητα

Εάν έχουν κλαπεί η χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα περίπτωση διάρρηξης, καλέστε αμέσως στην τράπεζά σας προκειμένου να την ακυρώσει. Αν κλάπηκε κάποια συσκευή που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα ή στοιχεία λογαριασμών, επιχειρήστε να τα σβήσετε εξ αποστάσεως -ώστε να μην μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν οι διαρρήκτες- και ζητήστε βοήθεια από τους παρόχους των λογαριασμών. Αν σας έκλεψαν το κινητό σας τηλέφωνο, ζητήστε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να επιβάλει φραγή στην κάρτα SIM. Τέλος, αν έκλεψαν έγγραφα όπως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, ενημερώστε τις κρατικές υπηρεσίες.

Τηλεφωνήστε στην ασφαλιστική εταιρεία

Εάν έχετε ασφαλίσει την κατοικία σας, θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε τα κλοπιμαία και να αποζημιωθείτε για τυχόν επισκευές στο σπίτι σας από τη διάρρηξη, ανάλογα με το πρόγραμμα, τις καλύψεις και το επίπεδο κάλυψης που έχετε επιλέξει.

Προστατέψτε το σπίτι σας

Αν θέλετε να αποτρέψετε μια νέα κλοπή, είναι σημαντικό να επισκευάσετε και να αναβαθμίσετε τα μέσα προστασίας του σπιτιού σας. Ξεκινήστε επιδιορθώνοντας τυχόν συστήματα ασφαλείας τα οποία καταστράφηκαν κατά τη διάρρηξη. Αν σας έκλεψαν κλειδιά, αλλάξτε τις κλειδαριές στις οποίες αντιστοιχούν.

Views: 0
Spread the love

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security