Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης
Φύλαξη προσώπων

Φύλαξη προσώπων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περισσότερα

Η υπηρεσία  φύλαξη προσώπων στοχεύει στην παθητική και δυναμική προστασία προσώπων από κάθε πιθανή απειλή.

Το επάγγελμα του σύνοδο ασφαλείας δεν έχει να κάνει μόνο με το σωματότυπο, τη σωματοδομή και τη δύναμη του εκάστοτε επαγγελματία. Για να καταφέρει να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του, ένας συνοδός ασφαλείας πρέπει να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και σωστή εκπαίδευση. Παράλληλα, πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, καθώς το κακό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Ψυχραιμία και θάρρος

Την ίδια στιγμή, ο συνοδός ασφαλείας πρέπει να χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα προστασίας, ηθική, αφοσίωση, ψυχραιμία και θάρρος. Πρέπει να διαθέτει παρατηρητικότητα και υψηλή πρόληψη και αντίληψη του περιβάλλοντα χώρου που εργάζεται και να παίρνει πάντοτε τα κατάλληλα μέτρα κάλυψης, με αίσθημα ευγένειας και πλήρους εχεμύθειας απέναντι σε αυτούς που συνοδεύει.

Ο συνοδός ασφαλείας είναι συνεχώς εκτεθειμένος, γι’ αυτό και πρέπει συνέχεια να ελέγχει την περίμετρο κάλυψης του από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ώστε να μπορέσει να προσφέρει ασφάλεια στο πρόσωπο το οποίο συνοδεύει. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να διαθέτει κάποιος για να αποφασίσει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Η σημασία της εμπειρίας

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά τα οποία δεν μαθαίνονται απλά σε μία εκπαίδευση αλλά έρχονται με την εμπειρία ετών. Τέτοια είναι η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών σε συνθήκες έντασης, η ενίσχυση της προσωπικής αυτοπεποίθησης του ίδιου αλλά και της ομάδας του και φυσικά, ο επαγγελματισμός, η πειθαρχία και η υπομονή. H φύλαξη προσώπων είναι ένας τομέας που απαιτεί άρτια τεχνική κατάρτιση και συνεχή εκπαίδευση.

Views: 0
Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Kolossos Blog

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security