Linkedin Kolossos Security - Υπηρεσίες Φύλαξης

Security News:Χειροπέδες στη συμμορία που λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική

Περισσότερα

Τη συμμορία που είχε στο στόχαστρό της ηλικιωμένους, με τη μέθοδο της… απασχόλησης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Στην επιχείρηση που έγινε για τη συμμορία συνελήφθησαν στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αγίου Δημητρίου και Καλλιθέας, δύο άτομα. Σημειώνεται, ότι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο επιπλέον άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και βία κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ηγετικό και συντονιστικό ρόλο είχε ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος συμμετείχε με φυσική παρουσία σε όλες τις κλοπές, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν. Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, δύο από τα μέλη της, κυρίως πρωινές ώρες κινούνταν με όχημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση ηλικιωμένων ατόμων.

Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα πλησίαζαν και προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτροδότησης, υπαλλήλους του Δήμου, υποψήφιους ενοικιαστές ή ότι ήθελαν απλά να τους προσφέρουν γλάστρες με φυτά, έμπαιναν στο σπίτι τους.

Έτσι δρούσε η συμμορία

Όταν κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, τους καθοδηγούσαν και τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά, ενώ παράλληλα οι κατηγορούμενοι ερευνούσαν την οικία και με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ήταν τόσο πειστικοί που έπειθαν τους παθόντες να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που είχαν στο σπίτι τους σε αλουμινόχαρτο ή σε ξύλινη επιφάνεια, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που προφασίζονταν κάθε φορά ότι θα έκαναν ως τεχνικοί. Και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Από τις έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, συσκευών κινητών τηλεφώνων, τηλεφωνικών συνδέσεων, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ καθώς και το “επιχειρησιακό” τους αυτοκίνητο.

Κατά τη διερεύνηση της δράσης τους διαπιστώθηκε ότι το αρχηγικό μέλος διοχέτευε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και τιμαλφή σε ενεχυροδανειστήρια ή τρίτα άτομα.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Αλίμου, Βούλας, Χολαργού, Χαλανδρίου και Αγίας Βαρβάρας, με τα χρήματα που απέσπασαν οι δράστες να υπερβαίνει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το ποσό των 103.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Πηγή:https://www.newsit.gr

Spread the love
Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Security News

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα;

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Μάθετε περισσότερα συμπληρώνωντας την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος της Kolossos θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας λύσει κάθε απορία.

GDPR - Πολιτική Απορρήτου Kolossos Security - Υπηρεσίες Security
Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΣΠΑ 2014-2020 'Ψηφιακό Βήμα', Kolossos Security